Soparla Henry, in varsta de 111 ani, devine tatic pentru prima oara

O reptila asemanatoare unei soparle a devenit cel mai batran tata pentru prima oara, la venerabila varsta de 111 ani, dupa ce a terminat un tratament pentru cancer ce il facuse ostil fata de eventualele partenere.
soparla
Tuatara centenara, denumita Henry, se credea a fi terminat cu „jocul seductiei”, insa in luna mai anul trecut a fost prins in mijlocul actiunii cu femela Mildred.

Cei doi au impreuna acum 11 copii, care au eclozat in acest weekend. Micutii sunt foarte sanatosi.

Henry avea 70 de ani cand a ajuns la Southland Museum and Art Gallery din Noua Zeelanda si era foarte morocanos. Ataca alte reptile, incluzand femele si, prin urmare, a fost tinut singur pentru 15 ani. Dar dupa ce a scapat in 2002 de o tumoare canceroasa, starea sa psihica s-a imbunatatit.

„Dupa 36 de ani in care l-am ingrijit pe Henry, imi luasem adio de la posibilitatea ca el sa se imperecheze”, a declarat Lindsay Hazley, ingrijitorul sau.

Henry insa nu este constient ca are copii, iar Hazley a precizat ca micutii ar deveni cina lui daca ar fi lasati langa el.

Tuatara sunt animale din Noua Zeelanda care seamana cu soparlele dar care provin din alta familie de reptile ce paseau pe Pamant alaturi de dinozauri acum 225 de milioane de ani, spun zoologii. Ele au nevoie de 70 de ani pentru a atinge maturitatea deplina, dar cea sexuala apare la 20 de ani.

In lume sunt aproximativ 50.000 de tuatara, cele mai multe dintre ele traind in zone fara pradatori naturali.

Henry a capatat incredere in el dupa evenimentele recente si acum el traieste cu trei femele. Se asteapta ca in luna aprilie sa se „iubeasca” cu tuatara Lucy.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *