Spatiile verzi, in atentia P.E.

DEZASTRU. Constructiile pe spatii verzi, luate la ochi de europeni
INITIATIVA – Europa, avertizata de jaful imobiliar
Europarlamentarii Daciana Sarbu (PSE/PSD) si Magor Imre Csibi (ALDE/PNL) au initiat o declaratie scrisa privind gestionarea durabila a spatiilor verzi din Uniunea Europeana.

Declaratia vine ca raspuns la cresterea continua a degradarii spatiilor verzi in noile state membre, provocata de distrugerea acestora ca urmare a dezvoltarii activitatilor economice si sociale, cu consecinte negative asupra sanatatii cetatenilor si a mediului, contribuind la incalzirea globala si cresterea emisiilor de carbon, se arata intr-un comunicat de presa.

8,5 METRI PATRATI. Situatia spatiilor verzi din localitatile urbane din Romania nu este deloc satisfacatoare, portiuni din parcuri publice fiind retrocedate si betonate pentru materializarea unor proiecte imobiliare. “Unui locuitor al Capitalei ii revin aproximativ 8,5 metri patrati de spatiu verde, in conditiile in care Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda 50 de metri patrati pe cap de locuitor”, a declarat eurodeputatul PSD. Declaratia propusa de Daciana Sarbu solicita Comisiei Europene realizarea unei propuneri legislative prin care implementarea si adoptarea planurilor urbanistice de transport compatibile cu mediul sa fie obligatorii in toate statele membre. De asemenea, ea face apel la autoritatile locale si regionale sa promoveze, impreuna cu Comisia, spatiile verzi cu finantari obtinute din fondurile de coeziune 2007-2013. Declaratia trebuie sa stringa, pina la 7 noiembrie, semnaturile a 393 de europarlamentari pentru a deveni pozitia oficiala a Parlamentului European.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente