Spatiile verzi incurca Ministerul Mediului

0
356

Ministerul a propus abrogarea legii care interzice constructiile in parcuri. Reprezentantul autoritatii de mediu si-a schimbat de doua ori pozitia in cadrul dezbaterii din Parlament referitoare la modificarea regimului spatiilor verzi.
constructiile pe spatii verzi
Reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale de mediu, deputati, membri ai Comisiei pentru administrare publica, planificare teritoriala si protectia mediului din cadrul Parlamentului Romaniei si directorul de cabinet de la Ministerul Mediului au dezbatut, ieri, propunerea de modificare a Ordonantei de Guvern 114/2007, venita din partea Ministerului Mediului.

Initial, directorul de cabinet Adrian Craciun a sustinut ordonanta care prevede interzicerea schimbarii destinatiei spatiilor verzi si atingerea unei medii de 26 mp spatiu verde/cap de locuitor pana in 2012.

„Trebuie sa evitam o situatie extrema”

Pe parcursul discutiilor a revenit insa asupra punctului de vedere al institutiei pe care o reprezinta. „Trebuie sa evitam situatia extrema de a interzice absolut orice constructie pe spatiile verzi”, a declarat Craciun, adaugand: „Nu am exemple concrete care sa sustina aceasta pozitie”.

In finalul dezbaterii, influentat de parerea reprezentantilor societatii civile, Craciun a precizat ca Ordonanta 114 este bine scrisa, iar modificarile ar trebui aduse Legii 24 din 2007 privind reglementarea si administrarea spatiilor verzi.

„Noi consideram ca Ordonanta 114 a fost adoptata in graba, din dorinta de a proteja Parcul Bordei din Bucuresti. Noi nu vrem decat sa clarificam ce intelegem prin termenul de spatiu verde in contextul existentei Legii 24/2007, legea spatiilor verzi”, a spus Craciun.

„Luati-va rolul in serios si haideti sa construim o tara in care rechinii imobiliari nu mai umbla cu sacosele pe la portile Ministerului Mediului sau ale Parlamentului”, a declarat primarul sectorului 1, Andrei Chiliman.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.