Specie noua de elefant, descoperita in Africa

0
318
Specie noua de elefant, descoperita in Africa
Specie noua de elefant, descoperita in Africa

O noua specie de elefant a fost descoperita in Africa, iar biologii au ramas uimiti ca aceasta descoperire s-a aflat chiar sub nasul lor atata vreme.

Elefantii africani sunt, de fapt, doua specii diferite, care au aparut dintr-un stramos comun, in urma cu cateva milioane de ani, arata studiile publicat in revista de stiinta Public Library of Science Biology, citata de CNN.

„O concluzie suprinzatoare a fost cea ca divergenta dintre elefantii de savana si cei de padure din Africa este la fel de veche ca si cea dintre elefanti si mamuti. Avand in vedere cat de veche este aceasta divergenta, am concluzionat ca elefantii de savana si cei de padure sunt doua specii diferite”, au explicat autorii, o echipa de cercetatori din Statele Unite, Marea Britanie si Germania.

Elefantii de savana sunt de doua ori mai mari decat cei din padure si sunt cu aproape un metru mai inalti, avand si corpul cu caracteristici diferite. In urma analizei ADN, cercetatorii au stabilit ca elefantii de savana apartin speciei Loxodonta Africana, iar cei de padure speciei Loxodonta cyclotis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.