Specii pe cale de disparitie din cauza unor mituri despre afrodiziace

Specii pe cale de disparitie din cauza unor mituri despre afrodiziace

Testoasele din Madagascar sunt amenintate cu disparitia pentru simplul fapt ca asiaticii le pretuiesc carapacele cu proprietati afrodiziace.

2. Tigrii

Toate cele cinci subspecii de tigru ramase in viata sunt amenintate acum cu disparitia. In salbaticie mai gasim astazi doar circa 10.000 de tigri, in comparatie cu cei 100.000 care cutreierau savanele acum 100 de ani. Unul dintre motive: unii cred in mod fals ca penisul lor are proprietati afrodisiace si sunt in stare sa plateasca foarte multi bani pentru a-l resuscitate pe-al lor. Penisul de tigru mai este folosit insa si pe post de podoaba sau in ritualuri.

3. Rinocerii
Coarnele de rinocer sunt niste unghii uriase – si asta pentru ca contine cheratina, o proteina care intra in structura unghiilor -, dar niste unghii pe care medicina traditionala chineza le banuieste de proprietati miraculoase impotriva disfunctiilor erectile. Evident, coarnele de rinocer sunt al naibii de scumpe. Pentru a evita smulgerea lor in scopuri sexuale, rangerii din rezervatiile naturale le taie rinocerilor coarnele pentru a nu starni interesul braconierilor.
4. Ursii
Cu o soarta la fel de trista se confrunta si ursii negri, si asta pentru ca oamenii din Orientul Indepartat cred ca basica fierii lor este dotata cu puteri afrodisiace miraculoase.
5. Calutii de mare
Cine ar fi crezut? Oamenii de stiinta din India cred ca daca vor confirma proprietatile medicinale si afrodisiace ale calutilor de mare – care sunt consumati de peste 2.000 de ani pentru un plus de stimul sexual -, ii vor convinge pe pescari sa infiinteze crescatorii pentru aceasta specie in loc sa prinda exemplare din salbaticie. Unii oameni au sugerat ca o alternativa mai buna ar fi impartirea de pastile Viagra.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente