Statia de epurare a apelor uzate de la Giurgiu a fost inaugurata de Ministerul Mediului

  0
  476
  Echipamente destinate epurarii apelor
  Echipamente destinate epurarii apelor
  Statia de epurare a apelor uzate de la Giurgiu a fost inaugurata de Ministerul Mediului

  Ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, a participat marti, 07 august 2012, alaturi de Consilierul de Stat al Primului Ministru, Eugen Teodorovici, la inaugurarea statiei de epurare a apelor uzate din municipiul Giurgiu.

  Obiectivul de investitii face parte din proiectul finantat din Fondul de Coeziune prin Programul Operational Sectorial Mediu „Extinderea si reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare in judetul Giurgiu”, a carui valoare totala este de peste 71 milioane de Euro.

  Prin finalizarea contractului de lucrari „Reabilitarea si extinderea  statiei de epurare in aglomerarea Giurgiu-Slobozia” – din cadrul proiectului mentionat, a fost reabilitata statia de epurare, fapt ce a dus, implicit, la eliminarea poluantilor deversati in Dunare.

  „Dupa finalizarea proiectului, populatia aglomerarilor Giurgiu-Slobozia, Bolintin Vale si Mihailesti va fi conectata in proportie de 100% la reteaua de apa potabila si va avea astfel acces la surse de apa in conditii de siguranta. Vor fi conectati  suplimentar la sistemul de alimentare cu apa potabila un numar de aproximativ 8.810 locuitori. Rata de conectare la sistemul de canalizare va atinge o medie de 100% in aglomerarile in cauza, conectand suplimentar la sistemul de apa uzata un numar de aproximativ 17.544 locuitori”, a declarat Rovana Plumb.

  Urmare a reabilitarii si extinderii sale prin intermediul proiectului finantat din Fondul de Coeziune prin POS Mediu, aglomerarea Giurgiu-Slobozia dispune acum de o statie de epurare moderna, cu posibilitatea de eliminare a fosforului si azotului, ai carei parametri de functionare sunt conformi cu legislatia nationala si comunitara, si care deserveste aproximativ 82.400 locuitori echivalenti.

  Realizarea statiei de epurare a Municipiului Giurgiu reprezinta o contributie importanta la indeplinirea obligatiilor asumate de Romania prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeana.

  „Facem toate eforturile pentru a pune banii europeni la lucru, in beneficiul romanilor. Avem oameni care muncesc pentru romani, care fac eforturi sa recupereze toate decalajele si aduc banii europeni in tara, in avantajul fiecarei comunitati”, a mentionat in incheiere ministrul mediului si padurilor, Rovana Plumb.

  La eveniment au mai participat secretarul de stat al Ministerului Mediului si Padurilor, Constantin Stelian Emil Mot, directorul general al  AM POS Mediu, Ciprian Constantin Ghioc, prefectul judetului Giurgiu, Nina Carmen Crisu, presedintele consiliului judetean Giurgiu, Vasile Mustatea, primarul municipiului Giurgiu, Nicoale Barbu, si alti reprezentanti ai autoritatilor locale care vor beneficia de rezultatele implementarii acestui proiect.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.