Ministrul Mediului si Padurilor s-a intalnit cu ambasadorul Israelului in Romania

  0
  462
  China a devenit cel mai mare importator de petrol la nivel global
  China a devenit cel mai mare importator de petrol la nivel global
  Ministrul Mediului si Padurilor s-a intalnit cu ambasadorul Israelului in Romania

  Ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, s-a intalnit marti, 7 August, cu excelenta sa Dan Ben-Eliezer, ambasadorul statului Israel in Romania. Pe agenda reuniunii s-au aflat preponderent subiecte din domeniul schimbarilor climatice, in conditiile in care Uniunea Europeana si-a asumat, sub Presedintia cipriota, atingerea unor obiective de parcurs importante in ceea ce priveste reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera.

  De asemenea, cei doi oficiali au discutat cu privire la gestionarea durabila a resurselor de apa, Israelul fiind un etalon din acest punct de vedere.

  In cadrul intalnirii, ambasadorul Dan Ben-Eliezer a tinut sa il asigure pe ministrul roman al mediului ca „Israelul doreste sa continue foarte buna cooperare cu Romania in domeniul schimbarilor climatice. Suntem de parere ca interesele noastre converg pentru a stabili tinte viitoare realiste si o colaborare eficienta in ceea ce priveste procesul de reducere a emisiilor de dioxid de carbon”.

  Ministrul Mediului a precizat ca sustine abordarea pro-activa a Uniunii Europene in sustinerea politicilor de reducere a emisiilor, subliniind totodata importanta mecanismului consensual la nivelul UE, astfel incat aceste politici sa asigure atat protejarea integritatii de mediu, cat si reducerea decalajului de competitivitate intre membriii UE si utilizarea celui mai eficient mix de resurse energetice la nivelul fiecarui stat membru.

  Rovana Plumb a subliniat oportunitatea pe care tara noastra o poate reprezenta pentru firmele israeliene care doresc sa investeasca in Romania. “Romania si Israel au o colaborare foarte buna, care trebuie valorificata la adevaratul potential. Relatiile economice sunt echilibrate, iar situatia de stabilitate macroeconomica din Romania trebuie exploatata de firmele israeliene, pentru a investi acum in proiecte de infrastructura in Romania, mai ales in domeniul apelor” a declarat ministrul Mediului.
  Ministrul Mediului si Padurilor a felicitat Israelul pentru excelentul management al resurselor de apa si pentru eficienta desavarsita de care a dat dovada de-a lungul timpului in acest domeniu. „Romania are nevoie de transfer de know-how si de experienta in acest domeniu, pentru ca resursele de apa trebuie gestionate in mod sustenabil din respect pentru generatiile urmatoare” a subliniat Rovana Plumb.

  Ambasadorul Dan Ben-Eliezer a apreciat in mod deosebit sustinerea Romaniei, precum si pozitia proactiva a tarii noastre in identificarea unor solutii eficiente atat in domeniul schimbarilor climatice cat si in ceea ce priveste managementul durabil al resurselor de apa. Ambasadorul a anuntat ca va transmite omologului israelian al ministrului Rovana Plumb propunerile si pozitia tarii noastre, vizand continuarea cooperarii pe aceleasi baze consistente si pe o consultare permanenta, in domeniul protectiei mediului si a schimbarilor climatice.

  Cu ocazia acestei intalniri, ministrul Mediului si Padurilor a primit, prin intermediul ambasadorului Dan Ben-Eliezer, o invitatie din partea omologului sau israelian, ministrul Protectiei Mediului, Gilad Erdan, pentru a discuta la nivel interministerial despre viitoarea cooperare dintre cele doua state in domeniul protectiei mediului inconjurator.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.