Statia de epurare a apelor uzate din Slatina a fost inaugurata luni

  0
  550
  Staţia de epurare a apelor uzate din Slatina a fost inaugurată luni
  Statia de epurare a apelor uzate din Slatina a fost inaugurata luni

  Ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, a participat luni, 15 octombrie 2012, alaturi de Primul Ministru al Romaniei, Victor Ponta, si de Ministrul Economiei si Comertului, Daniel Chitoiu, la inaugurarea statiei de epurare Slatina, din judetul Olt.

  „Inauguram astazi un obiectiv care va insemna, pentru locuitorii Slatinei si ai localitatilor invecinate, un pas catre Europa, un pas catre reducerea decalajelor de civilizatie care inca ne despart de restul Uniunii Europene” , a declarat, cu acest prilej, Ministrul Mediului si Padurilor.

  Obiectivul de investitii face parte din proiectul „Extinderea si reabilitarea sistemelor de apa si apa uzata in judetul Olt”, a carui valoare totala este de 72.787.679 Euro (292.621.027 lei), fara TVA, din care valoare eligibila conform POS Mediu este de: 71.764.646 Euro / 288.508.230 Lei, fara TVA. Acest proiect este finantat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operational Sectorial „Mediu” 2007-2013, Axa1, pentru asigurarea conformitatii pentru sectorul de mediu, cu legislatia nationala si comunitara, in perioadele de tranzitie convenite intre Romania si Uniunea Europeana, prin Tratatul de Aderare.

  „Conectarea comunitatilor la retelele de apa potabila si canalizare nu este un lux, nu este o extravaganta, ci un element fundamental care tine de calitatea vietii. Desi suntem membri ai Uniunii Europene de aproape 6 ani, suntem inca departe de standardele europene in materie de calitate a vietii. In acest moment la nivel national, statiile de epurare deservesc un procent de 50% din intreaga populatie a tarii”, a adaugat ministrul Rovana Plumb.

  Dupa finalizarea proiectului „Extinderea si reabilitarea sistemelor de apa si apa uzata in judetul Olt”, oamenii din Slatina, Scornicesti, Draganesti Olt, Piatra Olt si Potcoava vor fi conectati in proportie de 100% la reteaua de apa potabila si vor avea astfel acces la surse de apa in conditii de siguranta. In cadrul aceluiasi proiect un numar de 15.414 locuitori vor beneficia suplimentar de sistemul de alimentare cu apa potabila.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.