Statia de epurare a municipiului Targu-Jiu asteapta sa fie data in folosinta

Statia de epurare a municipiului Targu-Jiu asteapta sa fie data in folosinta
Statia de epurare a municipiului Targu-Jiu asteapta sa fie data in folosinta

Statia de epurare a municipiului Targu-Jiu asteapta sa fie data in folosinta, lucrarile fiind avansate la peste 90 la suta din proiectul de constructie. Rolul major este acela de a epura apa venita de la locuitori, cea pluviala, dar si din zona industriala, cu costuri economice, iar banii de investitie au venit in cea mai mare parte de la Uniunea Europeana.

Statia de epurare ar trebui sa fie finalizata pana la finalul lunii decembrie 2015, dar ar putea intra in functiune gradual mai devreme. Reprezentantii Aparegio sustin ca lucrarile au fost incepute de la 0 sunt importante pentru oras si au de urmat mai multi pasi. Aprobarea initiala a fost data in luna noiembrie 2014. Despre rolul statiei, reprezentantii APAREGIO spun ca este important nu doar pentru ca separa namolul de apa, dar si pentru ca respecta norme verificate de Mediu. „Lucrarile care mai sunt de executat in momentul de fata sunt lucrari de remediere pentru ca fostul antreprenor are ceva probleme financiare si asociatul Danex Construct i-a preluat sarcinile de lider de echipa. Ei erau o asociere de trei si Danex-ul lucreaza acum cu alti sub-antreprenori aici la statie. Angajamentele lor sunt ca in acest semestru II 2015 vor incepe punerea in functiune pe etape, mai intai pe linia apei, apoi pe linia namolului in asa fel incat lucrarile sa fie finalizate pana la finele anului lui 2015 si sa ramana perioada de notificare a defectelor dupa 2015”, a declarat Ion Popescu, responsabil statie epurare Targu-Jiu.

Cum cea mai mare parte a uzinei a fost ridicata, iar in prezent se intretin lucrari de remediere, exista sanse ca din vara, cu finalul trimestrului II, constructorii sa dea in functiune o parte din statia de epurare. Statia este realizata in proportie de 97% si mai trebuie aduse echipamentele in vederea functionarii la capacitate si speram ca pana la sfarsitul anului –termenele sunt mai aspre, adica ar trebui sa functioneze in semestrul II, dar eu sper ca pana la finele anului sa fie aduse echipamentele si sa reusim sa o punem in functiune”, a declarat Traian Patrascoiu, director APAREGIO. Investitia de la statia de epurare se ridica la 57 milioane de lei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente