Statie noua de monitorizare a calitatii aerului la Carei

0
462

Statie de monitorizare a calitatii aerului la Carei

In data de 23 martie a avut loc la Carei predarea oficiala a unei noi statii de monitorizare a calitatii aerului din judetul Satu Mare.

Aceasta este cea de-a doua statie de acest gen din judet, prima fiind amplasata in 2007 in curtea Colegiului National „Ioan Slavici” din Satu Mare. La inaugurare au fost prezenti Elisabeta Bekessy, director executiv APM Satu Mare, Adriana Culda, purtator de cuvant in cadrul APM Satu Mare, Kovacs Eugen, primarul municipiului Carei, si specialisti din cadrul Agentiei de Protectia Mediului. Panglica de inaugurare a fost taiata de Eugen Kovacs, impreuna cu  Elisabeta Bekessy. Primarul orasului Carei s-a aratat foarte deschis si bucuros de acest eveniment si a declarat ca, desi Careiul nu are probleme majore cu poluarea aerului, aceasta statie este bine amplasata in acest perimetru.

Punerea in functiune a acestei statii permite identificarea zonelor poluate si luarea rapida a masurilor strategice si tactice de combatere a poluarii si de prevenire a accentuarii acesteia. Statia de monitorizare a calitatii aerului din Carei este o statie de fond suburban si trafic, prin intermediul careia se masoara concentratiile de dioxid de sulf, oxizi de azot, monoxid de carbon si compusi organici volatili. Datele sunt masurate online si se transmit la serverul agentiei din Satu Mare, precum si la panoul  informativ din interiorul primariei Carei. Cei care doresc sa afle aceste date o pot face online, pe site-ul: www.calitateaer.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.