Cele mai poluate judete din Romania

In 27 de judete si in Municipiul Bucuresti sunt depasiri constante ale plafonului maxim de poluare cu pulberi in suspensie, conform masuratorilor oficiale efectuate anul trecut si date luni publicitatii, printr-un ordin publicat in Monitorul Oficial. Pulberile in suspensie, generic numite „praf”, sunt unul dintre cei 10 indicatori prin care se determina, oficial, gradul de…

Citește mai departe

Incinerarea deseurilor municipale – o tehnologie esuata!

Daca in timpul celui de-al doilea razboi mondial nazistii foloseau incineratoarele pentru a pierde urma unei „probleme”, azi incineratoarele sunt folosite pentru a sterge urmele si pentru a camufla dovezile industriilor murdare si nesustenabile si lipsa de performanta in administrarea cantitativa a deseurilor de catre generatori si administratiile publice locale, volumele de deseuri generate fiind distruse fizic si, deci, imposibil de monitorizat si verificat.

Citește mai departe
Kronospan deține tehnologie de protecție a mediului de ultimă oră în fabrica de la Sebeș

Kronospan detine tehnologie de protectie a mediului de ultima ora in fabrica de la Sebes

Fabrica din Sebes a Kronospan, cel mai mare producator de placi din aschii de lemn din Romania, opereaza pe baza unui sistem complex de tehnologie pentru protectia mediului. -Kronospan SebesCompania detine cele mai bune sisteme de filtrare disponibile, cu rol esential in purificarea aerului eliberat in atmosfera, care functioneaza pe principiul precipitarii electrostatice in aerul…

Citește mai departe

Raspuns de la ministrul Mediului, privind poluarea de la Sebes: Instalatie pentru monitorizarea aldehidei formice, in lista de investitii pe 2015

Dupa ce senatorul de Alba, Alexandru Peres a cerut, in luna februarie, explicatii oficiale din partea ministrului Mediului, Gratiela Gavrilescu, pe tema „tacerii” ministerului privind protestele impotriva Kronospan, in martie acesta a primit un raspuns oficial. Peres a reclamat modul defectuos de comunicare si implicare a autoritatilor statului cu atributii in domeniul protectiei mediului si…

Citește mai departe

Studiu despre cat de poluat este aerul din jurul blocurilor. Prin centrala din perete ies 70 de produsi cancerigeni!

Studiul realizat de UMF Cluj arata cum blocurile sunt invelite intr-un aer imbacsit, plin de compusi toxici. Produsii de ardere sunt eliminati prin ferestre exact in zona noastra de respirat. 70 de specii cancerigene s-au descoperit in compusii rezultati din arderea metanului. In timp, proprietarii din blocuri sufera ameteli, discomfort, dureri de cap si probleme…

Citește mai departe

Biocarburant din grasime animala: Prima uzina din Franta va avea o productie de 750.000 de tone/an

Prima fabrica franceza pentru producerea de biodiesel din grasimi animale necomestibile a fost inaugurata joia trecuta, pe 7 noiembrie, la Havre (Seine-Maritime). Uzina va produce 750.000 de tone pde biocombustibil pe an. Amestecata cu combustibil diesel conventional, noua resursa va avea un impact pozitiv asupra mediului, oferind o reducere de 83% a emisiilor de gaze…

Citește mai departe

Poluarea aerului in interiorul cladirilor, al patrulea factor de risc in scaderea sperantei de viata

Recenta clasificare a poluarii aerului exterior ca factor de risc cancerigen de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) nu inseamna ca dusmanul plamanilor a miliarde de oameni se afla numai afara, ci atmosfera este poluata si in interiorul locuintelor, noteaza France Presse. ‘Poluarea aerului interior este al patrulea factor de risc, ca importanta, in scaderea…

Citește mai departe

    Atmosfera planetei HR8799c contine vapori de apa. Poate sustine viata?

    Astronomii au detectat vapori de apa si monoxid de carbon in atmosfera unei planete aflate la 130 de ani-lumina de Terra, numita HR 8799c. Din nefericire pentru iubitorii SF-urilor prezenta vaporilor de apa in atmosfera nu inseamna ca planeta poate gazdui forme deviata, anunta oamenii de stiinta, mentionand ca aceasta planeta nu contine urme demetan, un gaz ce poate indica prezenta formelor…

    Citește mai departe

    Protectia Mediului: Depasiri de amoniac in aer, pe Gh. Doja, Mures

    Agentia pentru Protectia Mediului Mures a constat depasiri ale concentratiei de amoniac in aerul inconjurator in punctul de masurare din str. Gheorghe Doja nr. 231, in urma masuratorilor efectuate in perioada 12-14 august cu unitatea mobila din dotare. „In urma monitorizarii calitatii aerului in municipiul Targu Mures pentru indicatorii: amoniac, dioxizi de sulf (SO2), dioxizi…

    Citește mai departe

    Romania, Belgia si Grecia vor trebui sa implementeze integral legislatia europeana cu privire la particulele in suspensie

    Romania, Belgia si Grecia vor trebui sa implementeze integral legislatia europeana cu privire la particulele in suspensie, care ne predispun la boli pulmonare si de inima. Cel mai nou raport al Comisiei Europene arata ca principala problema a tarilor membre ale Uniunii Europene in ceea ce priveste poluarea o reprezinta si in anul 2008, la…

    Citește mai departe

    Misterele Planetei Pamant

    Planeta pe care o numim „casa” ramane pentru locuitorii sai un loc plin de mistere. Cum s-a format ea dintr-un nor de praf? Cum se face ca sustine viata? Si ce se intampla in interiorul sau? Iata care sunt sapte dintre marile mistere ale planetei Pamant, la care oamenii de stiinta incearca inca sa gaseasca…

    Citește mai departe

    Agentia pentru Protectia Mediului Bucuresti a transmis rezultatele privind noxele rezultate din incendiul de la Mogosoaia

    Agentia pentru Protectia Mediului Bucuresti a transmis Ministerului Mediului ca, in urma accidentului de la fabrica de incaltaminte din localitatea Mogosoaia, valorile de monoxid de carbon au fost sub limitele maxim admise, dar au depasit pragul de alerta, a anuntat luni ministerul. Echipa Agentiei pentru Protectia Mediului Bucuresti s-a deplasat, luni, in jurul orei 08.00,…

    Citește mai departe

    Plante depoluante care te apara de undele electromagnetice, compusi organici volatili si praf

    Credeti ca va puteti proteja de agresiunile exterioare refugiindu-va in casa? Total gresit! Aerul din interiorul locuintei este la fel de poluat ca si cel din exterior, iar sursele de agresiune sunt multiple. Unde electromagnetice, compusi organici volatili, praf, acarienii din par….va simtiti deja opresati?  Plante depoluante Natura ne poate proteja de substantele poluante pe…

    Citește mai departe

    Poluarea aerului

    Aerul pe care il inspiram este parte din atmosfera, amestecul de gaze ce acopera globul pamantesc. Acest amestec de gaze asigura viata pe pamant si ne protejeaza de razele daunatoare ale Soarelui. Atmosfera este formata din circa 10 gaze diferite, in mare parte azot (78%) si oxigen (21%). Acel 1% ramas este format din argon,…

    Citește mai departe

    Urbanismul si efectele lui asupra mediului

    Provocarea lansata umanitatii are o structura profunda. Suntem posesorii informatiei, tehnologiei si ai unei constiinte a lucrului ce trebuie realizat. Singura intrebare ce apare este: „Putem oare sa rezolvam aceasta problema? Poate oare o specie capabila sa formuleze o teorie care sa reflecte nasterea universului, sa implementeze o strategie pentru construirea unui sistem economic durabil…

    Citește mai departe

    Efectele favorabile ale gazului carbonic

    Gazul carbonic (CO2) este foarte important in jocul fabricarii aspirinei sau a unor materii plastice.De asemenea, el este o materie prima de care aplicatiile industriale se vor folosi mult in anii urmatori. Acest dezastru ar putea fi numit, cu usurinta, „un rau necesar”, deoarece emisiunile sale masive, generate de arderea energiilor fosile(carbon, petrol) ar putea…

    Citește mai departe

    Ziua fara masini!

    In fiecare an, in perioada 16-22 septembrie, in Europa se sarbatoreste „Saptamana mobilitatii europene”, care culmineaza la 22 septembrie, cu Ziua europeana fara masini. Peste 200 de milioane de cetateni ai Uniunii Europene vor folosi, maine, mijloacele de transport alternativ, pentru a atrage atentia factorilor de decizie asupra poluarii si incalzirii globale. Prin marcarea Zilei…

    Citește mai departe