Kronospan detine tehnologie de protectie a mediului de ultima ora in fabrica de la Sebes

  0
  952
  Kronospan deține tehnologie de protecție a mediului de ultimă oră în fabrica de la Sebeș
  Kronospan deține tehnologie de protecție a mediului de ultimă oră în fabrica de la Sebeș
  Kronospan detine tehnologie de protectie a mediului de ultima ora in fabrica de la Sebes
  Kronospan detine tehnologie de protectie a mediului de ultima ora in fabrica de la Sebes

  Fabrica din Sebes a Kronospan, cel mai mare producator de placi din aschii de lemn din Romania, opereaza pe baza unui sistem complex de tehnologie pentru protectia mediului.

  -Kronospan SebesCompania detine cele mai bune sisteme de filtrare disponibile, cu rol esential in purificarea aerului eliberat in atmosfera, care functioneaza pe principiul precipitarii electrostatice in aerul uscat. Asadar, pentru toate cele trei sectii din cadrul companiei se masoara, dupa cum urmeaza:

  Sectia PAL: COV (compusi organici volatili), formaldehida, pulberi, CO (monoxid de carbon), NOx (oxid de azot), SOx (oxid de sulf);

  Sectia MDF: COV, formaldehida, pulberi, CO, NOx (oxid de azot), SOx (oxid de sulf), SO2 (dioxid de sulf)

  Sectia CHIMICĂ: formaldehida, pulberi, metanol, dimetileter, COT (carbon organic total), CO, SO2, NOx

  “Protectia si starea mediului au devenit un reper al calitatii vietii si un standard de civilizatie pentru fiecare tara si individ. Credem in acest lucru si, de aceea, fabrica pe care o avem la Sebes functioneaza conform celor mai avansate tehnologii de productie si protectie a mediului si a angajatilor. Sunt standarde foarte stricte de la care nu ne abatem”, declara Adrian Bacila, director de productie Kronospan Sebes.

  Procesul de protejare a mediului se realizeaza prin sisteme eficiente de exploatare si de intretinere in toate fazele procesului tehnologic: proceduri, instructiuni de lucru, program de intretinere si reparatii ale echipamentelor. Totodata, deseurile sunt colectate selectiv, iar filtrarea se face in mod controlat si la intervale scurte de timp.

  “Pe toate liniile de productie ale fabricii se folosesc echipamente de ultima generatie si cu eficienta maxima, care ajuta la protejarea mediului. Concret, vorbim despre filtrare, reciclare, folosirea pulberilor sau prafului drept combustibil in arzator. Iar exemplele pot continua. Pentru a elimina posibilitatea aparitiei unor erori sau brese in sistem, intregul proces de productie este permanent controlat si supravegheat de operatori”, adauga Adrian Bacila.

  Proiectele curente ale companiei de reducere a emisiilor se concentreaza asupra durabilitatii, sigurantei si eficientei. Inginerii Kronospan cerceteaza, dezvolta si testeaza in permanenta tehnologii de varf pentru siguranta si durabilitatea mediului, care se regasesc in industria placilor pe baza de lemn.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.