VIDEO Google va furniza date cu privire la nivelul de poluare din mediul urban

Masinile Google Street View vor fi echipate cu senzori de detectare a nivelului de poluare pentru crearea noilor harti ce fac parte din programul Google Earth Outreach, care are ca scop atentionarea publica in privinta problemelor legate de mediul inconjurator, conform techcrunch.com.

Compania a anuntat ca a inceput parteneriatul cu Aclima, o companie din San Francisco ce produce sisteme de senzori pentru mediu, inca de acum un an, si ca proiectul de colaborare are ca scop schimbarea gandirii oamenilor si constientizarea problemelor ce tin de mediul inconjurator.

In ultima perioada trei masini Google Street View au mers pe strazile din orasul Denver, capitala statului american Colorado, pentru a colecta date privind calitatea oxigenului si compozitia chimica a aerului respirat de cetateni.

Datorita senzorilor nou adaugati, au fost inregistrate date privind cantitatea de dioxid de azot, monoxid de azot, ozon, monoxid de carbon, dioxid de carbon, metan, fum, particule de praf si alti compusi organici din aerul respirat in zonele urbane.

Scopul noului proiect este sa aduca la cunostinta localnicilor, dar mai ales oficialilor de stat, aceste date ale nivelului de poluare prin intermediul unei harti interactive.

In urma unei analize stiintifice efectuate independent a fost confirmat faptul ca harta ar putea imbunatati sistemele folosite de Agentia de Protectie a Mediului.

“Speram ca intr-o buna zi astfel de informatii sa fie la fel de accesibile precum sunt cele ce furnizeaza starea vremii”, a declarat Davida Herzl, fondatoarea companiei Aclima, care explica in videoclipul de mai jos cum functioneaza acest sistem.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,153FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente