Italia ar putea transfera deseuri menajere in gropi de gunoi din Romania

0
843

Autoritatile din regiunea italiana Liguria analizeaza posibilitatea de a transfera deseuri in Romania, incepand din 2016, in contextul problemelor privind standardele gropilor de gunoi din Italia, anunta surse citate de agentia ANSA.

„Regiunea Liguria cauta in strainatate solutii pentru transportarea deseurilor, inclusiv in sudul Frantei si in Romania, pentru ca, incepand din 31 decembrie, regiunea Piemonte nu le va mai accepta si trebuie sa gasim solutii pentru a evita o situatie de urgenta”, a declarat comisarul regional pentru Probleme Ecologice, Giacomo Giampedrone.

Pentru moment, regiunea Liguria, situata in nord-vestul Italiei, a semnat un acord cu autoritatile regiunii Emilia Romagna pentru transferul deseurilor, a subliniat oficialul regional.

In cadrul acordului temporar, autoritatile din Liguria vor transfera in gropi de gunoi din regiunea Emilia-Romagna circa 200 de tone de deseuri pe zi, relateaza MEDIAFAX. „Este vorba de o solutie provizorie, trebuie sa gasim una definitiva”, afirma Giampedrone zilele trecute. Italia are probleme grave cu stocarea deseurilor, fiind amendata de multe ori de Uniunea Europeana pentru nerespectarea standardelor gropilor de gunoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.