Steagul verde pentru APM Suceava

Steagul verde pentru APM Suceava

Agentia pentru Protectia Mediului Suceava a primit steagul verde pentru implicarea continua, sustinuta si activa in activitati de educatie ecologica a tineretului scolar, inscrise in programul international Eco-scoala.

Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie Bucuresti (presedinte, prof. univ. dr. Cornelia Dinca, membru cu drepturi depline al Fundatiei Mondiale de Educatie pentru Mediul Inconjurator – FEE) a acordat APM Suceava, intr-o festivitate ce a avut loc, recent, la Bucuresti, diploma de excelenta si steagul verde.

„Aceste simboluri reliefeaza implicarea APM Suceava, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Judetului Suceava si cu Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie, in implementarea la nivelul judetului Suceava a programului international de educatie ecologica in scoli si gradinite «Eco-scoala»” precizeaza, intr-un comunicat de presa, ing. Vasile Osean, director executiv al APM Suceava.

Judetul Suceava detine intaietate la nivel national inscriindu-se cu: > prima eco-scoala din Romania – Eco-scoala „Ion Creanga” Suceava (1.03.2002); > primul (si singurul) inspectorat scolar judetean caruia i s-a acordat steagul verde; > locul I pe tara la numarul de steaguri verzi detinute (50 de eco-gradinite si eco-scoli, plus doua pentru ISJ Suceava, respectiv APM Suceava).

„Educatia ecologica a tinerei generatii confera garantia unui viitor al dezvoltarii durabile si a unei atitudini prietenoase fata de mediul inconjurator” transmite ing. Vasile Osean.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente