O firma vrea sa creeze energie din gunoiul pietrenilor

Energie din de?euri la Complexul Energetic Hunedoara
O firma vrea sa creeze energie din gunoiul pietrenilor

O firma din Bucuresti a solicitat Consiliului Local Piatra-Neamt semnarea unui acord de colaborare, in scopul realizarii unei proiect care vizeaza obtinerea energiei termice si electrice prin procesarea deseurilor menajere din Piatra-Neamt. Consiliera Aurelia Simionica a atras atentia ca nu se cunosc nici un fel de detalii referitoare la firma Millenium Impex SRL si nici despre colaborarea pe care o va avea cu Primaria Piatra-Neamt.

„In ce consta aceasta colaborare? Noi avem o oferta concreta din partea lor? Exista mai multe impedimente, insa partea esentiala este costul gunoiului menajer procesat, ce poate insemna si milioane de euro. Ei ne ofera niste utilaje, dar noi ar trebui sa ne interesam de obtinerea unei finantari pe aceasta parte”, a declarat Aurelia Simionica.

Aceasta a inaintat ideea ca ar trebui facuta o analiza elaborata a ofertei venite din partea firmei Millenium Impex SRL si abia apoi luata o decizie. Viceprimarul Dragos Chitic i-a raspuns ca deocamdata nu sunt stabilite datele de colaborare, reprezentantii firmei solicitand acest acord pentru ca mai apoi sa se deplaseze in Piatra-Neamt pentru discutii, la care pot participa si consilierii locali.

Consilierul Catalin Dragusanu a explicat si el ca un acord de principiu ar insemna pentru municipalitatea pietreana o serie de obligatii ce ar putea fi prea mari pentru a le aduce la indeplinire: „Acordul de principiu e menit a controla partile, aduce niste negocieri deja incepute si nu-ti permite sa opresti aceste discutii. S-ar putea sa fim obligati sa facem foarte multe”, a argumentat Catalin Dragusanu.

Atunci primarul Gheorghe Stefan a venit cu propunerea ca municipiul Piatra-Neamt sa puna la dispozitie doar groapa de gunoi in cadrul acestui proiect, fara alte implicatii financiare. Amendamentul propus la proiect a fost reformularea proiectului de hotarare, prin inlocuirea sintagmei „acord de principiu” cu demararea analizei de oferta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *