Republica Moldova, codasa la capitolul paduri. Vezi care este cea mai impadurita tara din Europa

Republica Moldova, codasa la capitolul paduri. Vezi care este cea mai impadurita tara din Europa

Suprafata impadurita a Moldovei este cu mult mai mica decat in statele europene. In prezent, zonele impadurite ocupa 12 la suta din teritoriul tarii. Asta in conditiile in care, in Europa padurile acopera aproape 45 la suta din suprafata continentului.

Moldova este una dintre tarile cu cele mai putine paduri din Europa, suprafata acestora fiind de 410,2 mii de hectare. Peste 300 de mii de hectare se afla in gestiunea Agentiei „Moldsilva”, iar aproximativ 100.000 hectare in gestiunea administratiilor publice locale.

Repartizarea padurilor pe teritoriul tarii este extrem de neuniforma. Cel mai ridicat grad de impadurire o are zona de centru, unde sunt concentrate aproximativ 60 la suta din paduri. In zona de nord, gradul de impadurire este de 7 la suta, iar la sud de 6 la suta. Padurile Moldovei sunt formate preponderent din specii de foioase, aproximativ 97 la suta, speciile de rasinoase constituind doar 3 la suta. Datorita mai multor programe nationale, in ultimii 50 de ani, suprafetele impadurite au crescut considerabil.

Potrivit datelor Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura, pe continentul european cele mai multe paduri sunt in Federatia Rusa – 141 de milioane de hectare, urmata de Suedia cu 27 milioane de hectare, Finlanda cu 22 de milioane de hectare si Franta cu 15 milioane de hectare.

Zonele impadurite ale Romaniei ocupa 6,34 milioane de hectare din intreg teritoriul tarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *