Array

UE sustine achizitiile publice ecologice si dezvoltarea durabila

UE sustine achizitiile publice ecologice si dezvoltarea durabila

Practicieni si cercetatori in domeniul achizitiilor publice din sase state europene (Elvetia, Grecia, Turcia, Letonia, Irlanda si Romania) participa la Bucuresti, in perioada 22-26 octombrie la Atelierul Grundtvig pe tema “From “green” to sustainable public procurement”.

Evenimentul este organizat de Integrate Investment, renumita companie de consultanta in domeniul achizitiilor publice din Romania si este promovat in Romania de catre Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale.

Participantii vor aborda in cadrul workshopului aspecte referitoare la domeniul achizitiilor publice, in special cele privind achizitiile ecologice si dezvoltarea durabila, folosind modalitati inovative si multinationale de invatare, care sa contribuie la dezvoltarea lor personala.
“Tematica aleasa este pe cat de actuala pe atat de provocatoare, iar schimbul de experienta a participantilor are ca obiectiv transferul de cunostinte si bune practici in domeniul achizitiilor ecologice si a dezvoltarii durabile”, a afirmat Violeta Simionescu, managing partner la Integrate Investment.

Sustenabilitatea este un termen foarte des folosit atat in mediul public cat si privat, insa nivelul de constientizare a necesitatii unei dezvoltari durabile si operationalizarea conceptului, din prisma dimensiunii sale economice, sociale si ambientale, este inca departe de a fi unul satisfactor sunt premisele de la care vor porni dezbaterile in cadrul workshopului.

Atelierul va fi animat de moderatorul Violeta Simionescu si de invitatul special, Abby Semple, reputat analist si cercetator in domeniul achizitiilor publice ecologice.

Organizarea atelierelor Grundtvig reprezinta una dintre actiunile incluse in Programul Grundtvig al UE, lansat in 2009 si dedicat sustinerii mobilitatii si cooperarii in educatia adultilor.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente