Sticle cu deseuri toxice, abandonate pe marginea drumului. ISU, in alerta!

0
508
Vasile Tofan, Global Eco Center: "Deseurile cu cianuri nu sunt proprietatea noastra si sunt lasate intentionat in butoaie ruginite, intr-un spatiu neprotejat"
Sticle cu deseuri toxice, abandonate pe marginea drumului. ISU, in alerta!
Sticle cu deseuri toxice, abandonate pe marginea drumului. ISU, in alerta!

O autospeciala pentru interventie CBRN (pentru detectia chimica, nucleara si de mediu) se indreapta in acest moment spre Lipova unde o persoana a sunat la 112 si a anuntat ca pe marginea drumului sunt abandonate sticle care contin o substanta necunoscuta. „Echipa de interventie se intreapta spre DN7 unde intre Lipova si Milova sunt pe marginea soselei sticle pline cu ceva lichid. Nu se stie in momentul de fata despre ce este vorba”, a declarat George Plesca, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Arad.

Pompierii si politistii ajunsi la fata locului au gasit un container cu aproape 200 de flacoane in care se afla substante necunoscute, avand gramajul intre cateva sute si doua kilograme. Containerul a fost gasit la o distanta de 50 de metri fata de DN 7, intre localitatile Lipova si Milova. Mirosul din interiorul flacoanelor este unul aspru, puternic, greu de suportat, insa pana nu se efectueaza analize nu se poate preciza despe ce este vorba. Urmeaza ca flacoanele sa fie ridicate si duse intr-un loc sigur.

UDATE 1/Clorura de cobalt sau cianura de fier
Substantele gasite in recipiente sunt toxice si periculoase pentru cei care intra in contact cu acestea. Printre substante se afla clorura de cobalt sau cianura de fier. Substantele sunt folosite ca reactivi in laboratoare.
Pompierii au intervenit cu masti de gaze si cu un aparat special, care i-a avertizat pe specialisti ca flacoanele trebuie manevrate cu grija. Substantele gasite vor fi depozitate sub paza in spatii aerisite intr-o unitate militara din Lipova dupa care vor fi distruse de o firma specializata. Politistii au demarat o ancheta in acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.