China va infiinta un fond de 1,6 miliarde de dolari pentru lupta impotriva smogului

China va infiinta un fond de 1,6 miliarde de dolari pentru lupta impotriva smogului
China va infiinta un fond de 1,6 miliarde de dolari pentru lupta impotriva smogului

China va infiinta un fond in valoare de 10 miliarde de yuani (1,65 de miliarde de dolari) pentru lupta impotriva poluarii aerului, oferind recompense companiilor care vor efectua operatiuni de curatare, relateaza Reuters.

Beijingul va inchide anul acesta 300 de fabrici poluante si va publica pana la sfarsitul lui aprilie o lista cu proiectele industriale care vor fi oprite sau suspendate, a precizat agentia de presa Xinhua.

Autoritatile au emis nenumarate ordine si politici in incercarea de a lupta impotriva poluarii, investind in proiecte si imputernicind tribunalele sa pronunte pedeapsa capitala in cazurile foarte grave. Insa aplicarea acestor norme nu a fost uniforma la nivel local, unde autoritatile se bazeaza adesea pe taxele platite de industriile poluante, comenteaza Reuters.

Guvernul chinez a afirmat intr-un comunicat ca va infiinta un fond de 10 miliarde de yuani prin care sa se ‘utilizeze recompense in locul subventiilor pentru lupta impotriva poluarii atmosferice, in zone-cheie’.

Companiile considerate lidere in eforturile de reducere a emisiilor, in respectivele lor sectoare, vor primi ‘stimulente’, a adaugat guvernul central, fara a oferi alte detalii.

Desi China a facut deja progrese in lupta impotriva smogului, ‘problema poluarii aerului s-a format de mult timp si trebuie sa recunoastem natura serioasa a rezolvarii acestei probleme si sa perseveram’, se mai arata in comunicat.

Documentul adauga faptul ca guvernul va continua sa promoveze eficienta energetica si schemele de energie curata si va inlocui echipamentele si fabricile invechite.

Multe orase chineze au fost sufocate din nou de smog iarna aceasta, problema fiind deosebit de grava in centrul comercial Shanghai.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente