Strainii vaneaza in Bucovina

Sute de vanatori din Germania, Austria sau Ungaria vin in padurile din Bucovina pentru a participa la partide de vanatoare organizate de Directia Silvica Suceava.
vanatoare in bucovina
Saptamana aceasta, nu mai putin de 11 vanatori din Austria si Germania au venit in padurile Sucevei. „Prima data am ajuns aici cand eram mai tanar. Mi-a placut mult, desi acum e cam greu pentru ca am imbatranit. Vanatul este mai mare decat cel din Germania, iar asta nu poate decat sa atraga un vanator”, povesteste Lothar Illemann. Wilhelm si Ulf Balke, tata si fiu, vin pentru a treia oara la vanatoare in Suceava. „Vrem sa impuscam un mistret mare. Cum ne-o fi norocul, dar si chiar daca plecam cu tolba goala, tot vom reveni”, zambeste Wilhelm Balke. Spre exemplu, pentru un cocos de munte sau un lup, fiecare vanator trebuie sa plateasca 1.000 de euro.

Un mistret, in functie de trofeu, variaza intre 500 si 2.000 de euro, in timp ce pentru a vana un cerb, strainii trebuie sa achite pana la 8.000 de euro. Cel mai mult trebuie sa plateasca insa pentru a vana un urs – 15.000 de euro.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *