Strategie de reducere a emisiilor de dioxid de carbon din Bacau

0
377
Strategie de reducere a emisiilor de dioxid de carbon din Bacau
Strategie de reducere a emisiilor de dioxid de carbon din Bacau
Strategie de reducere a emisiilor de dioxid de carbon din Bacau

Datele vor sta la baza strategiei de reducere a emisiilor de dioxid de carbon din oras
La Centrul de Afaceri si Expozitii “Mircea Cancicov” a avut loc ieri cea de-a doua intalnire din proiectul “Planul de Actiune pentru Energie Durabila” (PAED). Au participat reprezentanti ai autoritatilor locale, precum si ai societatilor mari consumatoare de energie.

“Planul de Actiune pentru Energie Durabila face parte din Pactul Primarilor, semnat de primarul municipiului Bacau, Romeo Stavarache, in 2009 – a declarat Liviu Scarlat, directorul Agentiei de Dezvoltare Locala Bacau, cea care implementeaza proiectul. Planul reprezinta strategia municipiului Bacau pentru creducerea emisiilor de dioxid de carbon corelata cu schimbarile climatice. Prin acest proiect se atinge inca o etapa din obiectivul prioritar cerut de Uniunea Europeana, de reducere a emisiilor cu 20% pana in 2020”.

Ieri, intalnirea a avut ca punct de plecare discutii pe seama tuturor datelor culese pana acum de la marii consumatori de energie din oras, societati comerciale, unitati de invatamant, institutii. Impreuna cu firma care asigura consultanta se vor stabili pasii urmatori si solutiile pentru reducerea noxelor si cresterea calitatii vietii in oras. In sedinta de ieri s-au prezentat rezultatele inventarului de referinta al emisiilor, s-a stabilit viziunea municipalitatii privind eficientizarea energetica locala, obiectivele tinta si masurile pe sectorul institutional, rezidential si transport si s-au prezentat activitatile viitoare din proiect.

PAED se va concretiza intr-un document in care vor fi implicate toate organizatiile din municipiul Bacau, iar dupa aprobarea in sedinta de consilierii locali va deveni un document strategic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.