Studiu: un caine polueaza mai mult decat un SUV

O echipa de cercetatori din Noua Zeelanda a demonstrat un lucru aparent incredibil: un caine are un impact asupra mediului mai mare decat un SUV.
caine poluant
Cercetatorii din Noua Zeelanda au realizat un studiu care viza impactul negativ asupra mediului al cainilor si al SUV-urilor. In urma datelor colectate, a reiesit ca animalele de casa sunt mai daunatoare pentru planeta decat masinile. Acest rezultat a fost combatut imediat de Institutul din Seattle, care a declarat ca studiul a fost viciat din mai multe puncte de vedere.

Neozeelandezii Robert si Brenda Vale, de la Universitatea Victoria din Wellington, au plecat de la premisa ca un caine de talie medie are un impact asupra mediului mai mare decat o Toyota Land Cruiser cu un propulsor V8. Ei au spus ca un caine de talie medie consuma pe zi 90 de grame de carne si 156 de grame de cereale, in urma carora rezulta o asa-numita amprenta ecologica de 0.84 hectare. Australienii au comparat aceste rezultate cu cei 55.1 gigajouli utilizati de Toyota Land Cruiser pe an si in urma carora ar rezulta o amprenta ecologica de doar 0.41 hectare.

Aici intervin cercetatorii din Seattle, spunand ca australienii au facut niste presupuneri indoielnice, ei neluand in considerare utilizarea produselor secundare pentru fabricarea hranei de caini.

De asemenea, cercetarile au fost facute in conditiile in care masina era condusa 10.000 de kilometri pe an, insa Departamentul de Energie din SUA a confirmat un numar de doua ori mai mare decat presupunerile australienilor. Tot in cazul SUV-ului, Robert si Brenda Vale nu au luat in considerare daunele produse de infrastructura, insa cel mai important aspect pe care acestia l-au uitat au fost emisiile de CO2 produse de masini. Pe de alta parte, o alta revista de specialitate cunoscuta, New Scientist, indica problema neplacuta a excrementelor animalelor de casa, care produc un nivel ridicat de bacterii.

Sursa: Automarket

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,543FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente