SUA pledeaza pentru ratificarea Tratatului privind interzicerea totala a testelor nucleare

SUA pledeaza pentru ratificarea Tratatului privind interzicerea totala a testelor nucleare
SUA pledeaza pentru ratificarea Tratatului privind interzicerea totala a testelor nucleare

Statele Unite ale Americii depun eforturi pentru a promova ratificarea Tratatului privind interzicerea totala a testelor nucleare (Comprehensive Nuclear-Test-Ban Treaty, CTBT) de catre comunitatea internationala, a declarat vineri secretarul de stat John Kerry, citat de agentia RIA Novosti.

‘Vin aici pentru a reitera angajamentul de neclintit al administratiei Obama in a vedea acest tratat ratificat si implementat’, a subliniat Kerry, adresandu-se in cadrul unei reuniuni a Prietenilor CTBT desfasurata la sediul Natiunilor Unite din New York.

‘Cu toate ca nu am reusit sa il ratificam din considerente pur politice si ideologice – nu de substanta, va asigur -, noi suntem angajati sa ii respectam prevederile, o facem deja si vom continua sa o facem’, a explicat Kerry, oferind astfel pozitia Washingtonului pe aceasta tema.

Secretarul de stat si-a incheiat interventia remarcand importanta acordului, ‘astfel incat sa nu mai vedem afirmandu-se noi puteri nucleare si pentru ca puterile nucleare existente sa continue sa isi elimine arsenalele’.

Tratatul privind interzicerea totala a testelor nucleare, ce interzice orice fel de explozii nucleare – atat in scop militar, cat si civil -, a fost adoptat de Adunarea Generala a ONU in 1996. Cu toate acestea, documentul nu a intrat inca in vigoare din cauza ca opt state, inclusiv SUA, China, Iran si Israel, nu l-au ratificat.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,541FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente