SUA taie BP de la contractele cu statul
SUA taie BP de la contractele cu statul

Agentia americana de protectie a mediului (EPA) a exclus temporar BP de la orice contract nou cu guvernul Statelor Unite din cauza dezastrului ecologic produs de grupul petrolier in Golful Mexic, in 2010, noteaza BBC in editia sa online.

EPA a afirmat ca excluderea vine ca urmare a „lipsei de integritate profesionala” a companiei, demonstrata de conduita intreprinderii in cursul exploziei de la Deepwater Horizon. Suspendarea este temporara si va dura „pana cand compania va putea demonstra agentiei ca poate indeplini standardele federale profesionale”.

British Petroleum va fi exclus de la noile explorari care se vor face in partea controlata de americani a Golfului Mexic. Este vorba de peste opt miliarde de hectare, care vor fi scosi la licitatie miercuri dupa-amiaza, transmite „Huffington Post”.

BP a exploatat platforma petroliera Deepwater Horizon, situata la 80 kilometri de New Orleans. Explozia platformei, care s-a produs la 20 aprilie 2010, s-a soldat cu 11 morti si deversarea a zeci de mii de tone de titei in golful Mexic.

In urma cu doua saptamani, BP a pledat vinovat in acest caz si, in urma unui acord semnat cu autoritatile americane, va plati o amenda de peste 4,5 miliarde de dolari.

Contractele in desfasurare dintre BP si SUA se vor derula in continuare, nefiind afectate de suspendarea aplicata miercuri de EPA.

Tragedia de la Deepwater Horizon este considerata cel mai mare dezastru ecologic al secolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here