Suceava e singurul judet care a spart monopolul Transilvaniei la subventii pe Casa Verde

Laszlo Borbely: “Cele mai multe cereri sunt depuse din judeţele Transilvaniei, dar şi Suceava stă foarte bine, pentru că are 440 de cereri”
Laszlo Borbely:

Sucevenii sunt foarte interesati de folosirea energiei verzi pentru asigurarea caldurii si apei calde in locuinte, dupa cum a remarcat si ministrul Mediului, Laszlo Borbely, care a declarat ca „Suceava e singurul judet care a spart monopolul Transilvaniei la subventii pe programul „.
El i-a spus acest lucru presedintelui Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, in timpul unei vizite de lucru in teren, pentru a verifica situatia plantarilor de arbori pe terenurile degradate, afectate de alunecari de teren.
Ulterior, ministrul a reluat discutia pe aceasta tema, mentionand ca programul „Casa Verde” si-a demonstrat fiabilitatea, in conditiile in care, de la lansarea sa, din luna iulie, s-au depus deja aproximativ 14.000 de cereri, din acestea, peste 500 fiind deja puse in plata.
„Sistemul e foarte simplu. Depui un dosar simplu, fiecare face investitia cu un constructor, el decide cu care, totul e sa fie facuta cu acte in regula. Solicitantul preda factura, receptia si primeste banii printr-un cont deschis la o banca”, a explicat Laszlo Borbely.
El a apreciat judetul Suceava pentru faptul ca se afla in topul primelor 14 judete care au accesat acest program, fiind singurul judet care a spart monopolul Transilvaniei.
„Cele mai multe cereri sunt depuse din judetele Transilvaniei, dar si Suceava sta foarte bine, pentru ca are 440 de cereri. Oamenii au inteles cat de important este sa primeasca 6.000 de lei sau 8.000 de lei si sa isi rezolve problema cu apa calda si incalzirea”, a adaugat ministrul Mediului.
Prin programul „Casa Verde”, solicitantii pot beneficia de subventii de pana la 6.000 de lei pentru instalarea panourilor solare, pana la 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de caldura si pana la 6.000 de lei pentru instalatia de producere a energiei termice pe baza de peleti, brichete, tocatura lemnoasa, resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere sau silvice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *