Sucevenii nu stiu unde sa reclame problemele de mediu

0
321
Adjunctul sef Garzii Nationale de Mediu urmarit penal pentru trafic de influenta si luare de mita
Adjunctul sef Garzii Nationale de Mediu urmarit penal pentru trafic de influenta si luare de mita
Sucevenii nu stiu unde sa reclame problemele de mediu
Sucevenii nu stiu unde sa reclame problemele de mediu

33 dintre cele 44 de reclamatii ajunse la Agentia pentru Protectia Mediului au fost trimise spre Comisariatul Judetean de Mediu, Directia de Sanatate Publica si Sistemul de Gospodarire a Apelor

Pe adresa Agentiei pentru Protectia Mediului Suceava au fost formulate, in cursul anului 2012, 44 de petitii, insa multe dintre ele nu faceau obiectul activitatii acestei institutii, informeaza directorul executiv Vasile Osean.

„Deoarece institutia noastra nu are atributii de control in teritoriu si nici de sanctionare a eventualelor nereguli pe linie de protectie a mediului, multe petitii au fost redirectionate catre alte institutii abilitate in acest sens” arata seful APM Suceava. Astfel, doar 7 petitii au fost rezolvate de lucratorii APM, 33 dintre reclamatiile in cauza luand calea altor organe. Alte 4 au fost clasate, fiind anonime sau dubland unele dintre reclamatiile anterioare.

Prin petitiile inaintate, sucevenii reclamau depozitarea necorespunzatoare a deseurilor, poluarea aerului, a apei, solului si poluarea fonica, dar si aspecte legate de reglementarea unor activitati. Cele mai multe petitii au luat destinatia Comisariatului Judetean Suceava al Garzii Nationale de Mediu, iar altele au ajuns la Directia de Sanatate Publica Suceava si la Sistemul de Gospodarire a Apelor Suceava.

„Toate petitiile au fost redirectionate sau solutionate in termenul legal, stabilit de legislatia in vigoare. Petitionarii ale caror petitii au fost redirectionate au fost instiintati cu privire la institutia competenta” a declarat directorul executiv al APM, Vasile Osean, accentuand ca, drept urmare, nu s-au inregistrat reclamatii administrative si nici plangeri in instanta privind modul de solutionare a petitiilor si de rezolvare a solicitarilor de informatii publice sau de mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.