Sulfina vs. ecotaxa

Comisia pentru administratie publica si mediu din Camera Deputatilor va solicita Executivului suspendarea pentru trei, maximum patru luni, a aplicarii Ordonantei de urgenta care instituie taxarea pungilor de plastic, a anuntat joi 18 februarie, deputatul Sulfina Barbu.
ecotaxa pentru pungi de plastic
Scopul este imbunatatirea actului normativ care, in opinia fostului ministru al Mediului, creeaza “extrem de mari dificultati” companiilor care produc astfel de pungi. “Este inadmisibil ca o companie care produce de 300.000 de euro sa plateasca in acest moment un milion de euro cu titlu de ecotaxa, bani care de multe ori nu se mai intorc niciodata la firma, intrucat actul normativ nu a fost corect inteles si nu este corect aplicat”, a declarat Sulfina Barbu.

PROBLEMELE PRODUCATORILOR
Declaratiile au venit in contextul in care reprezentantii Comisiei pentru administratie publica si mediu din Camera Deputatilor au participat ieri la Palatul Parlamentului la o masa rotunda pe tema ecotaxei pentru pungile de plastic. Reprezentantii companiilor au reclamat faptul ca, in multe cazuri, magazinele nu evidentiaza ecotaxa pe bonul fiscal, in acest fel ajungandu-se ca banii pe care producatorii de pungi ii platesc catre stat atunci cand livreaza ambalajele sa se piarda si sa nu mai poata fi recuperati niciodata.

Acestia s-au plans si de lipsa unor laboratoare care sa certifice faptul ca anumite firme produc deja ambalaje ecologice, biodegradabile, care nu ar mai trebui taxate.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,209FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente