Summit ONU fara solutii pentru clima

Chiar daca liderii statelor care au fost prezenti la summitul ONU pentru clima de la New York au recunoscut urgenta solutionarii problemelor de mediu, putine tari au anuntat actiuni concrete, informeaza Reuters.Presedintele SUA, Barack Obama si presedintele Chinei, Hu Jintao

Printre cele mai citate discursuri a fost cel al presedintelui chinez, Hu Jintao, care a facut publica, pentru prima data, intentia tarii pe care o conduce de a-si reduce emisiile pana in 2020. Totusi, el nu a precizat o tinta concreta, mentionand doar ca efectele vor fi vizibile.

“Acest lucru este semnificativ si arata seriozitatea Chinei in legatura cu actiunile impotriva incalzirii globale. In prezent, veriga-lipsa este initiativa concreta din partea Statelor Unite”, a explicat Johan Rockstrom, director al Stockholm Resilience Center.

Un pact similar cu protocolul semnat la Kyoto, care sa reduca emisiile de dioxid de carbon, devine tot mai putin probabil pentru acest an, anticipeaza cei de la Reuters. Cu toate acestea, expertii in domeniul schimbarilor climatice sustin ca statele, chiar si cele afectate de recesiune, ar putea face concesii in ultimul moment. Protocolul de la Kyoto expira in 2012.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,200FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente