Summitul de la Copenhaga este ultima sansa de a salva planeta

Potrivit unui studiu condus de Lord Stern of Brentford, cel mai mare expert britanic in schimbari climatice, acum este sansa noastra de a ne salva Pamantul de la o catastrofa climatica.salvati planeta

Fara un acord international pentru limitarea incalzirii globale, temperaturile vor creste cu 5 grade Celsius pana la sfarsitul secolului, aducand dupa ele migrari in masa, razboaie si foamete mondiala, scrie expertul.

Lord Stern, care a realizat raportul alaturi de London School of Economics, spune ca mai este inca posibil sa limitam cresterea temperaturii globale sub 2 grade Celsius – insa doar daca liderii vor fi de acord sa taie emisiile de carbon, in cadrul summitului pentru climat de la Copenhaga.

Oricum, lumea trebuie sa fie pregatita pentru a cheltui o groaza de bani pe efectele schimbarilor climatice.

Lord Stern descrie summitul drept cea mai importanta intalnire internationala de la Al Doilea Razboi Mondial incoace, avand in vedere miza.

Pentru a limita cresterea temperaturilor, Uniunea Europeana trebuie sa accepte sa taie emisiile cu 30% pana in 2020. Acest lucru ar insemna “decarbonizarea” electricitatii, prin trecerea la energia nucleara sau regenerabila si in inlocuirea masinilor pe benzina cu cele electrice.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,536FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente