Suplimentele cu multivitamine nu reduc riscul de cancer.

0
330

Suplimentele cu multivitamine nu reduc riscul de cancer, maladii cardiovasculare sau de deces in cazul femeilor aflate la menopauza, potrivit rezultatelor unui studiu care s-a desfasurat intre anii 1993 si 2005, in Statele Unite.
multivitamine
Un numar de 161.808 femei, cu varste cuprinse intre 50 si 79 de ani, au participat la trei studii clinice pentru a testa terapii hormonale, modificari ale regimului alimentar si suplimente cu multivitamine, in perioada 1993 -1998. La studiu a mai participat un grup martor, format din 93.676 de femei.

Dupa incheierea studiului, voluntarele au mai fost monitorizate, in medie, opt ani, pana in 2005.
Informatiile privind utilizarea de suplimente cu multivitamine au fost obtinute prin intervievarea participantelor, a indicat profesorul Marian Neuhouser, de la Centrul de cercetari oncologice Fred Hutchinson din Seattle (SUA), principalul autor al studiului.
In total, 41,5% dintre participante au luat suplimente cu multivitamine, timp de peste 15 ani.

Pana in 2005, au fost diagnosticate 9.619 cazuri de cancer mamar, colonorectal, renal, stomacal, pulmonar, ovarian, dar si 8.751 de cazuri de maladii cardiovasculare, crize cardiace si accidente cerebrale.

In aceeasi perioada, au fost inregistrate 9.865 de decese in grupul de studiu.
„Rezultatele indica faptul ca administrarea de multivitamine nu are beneficii notabile, dar nici efecte nefaste in ceea ce priveste riscul de a dezvolta cancer sau maladii cardiovasculare in cazul femeilor aflate la menopauza”, au indicat autorii studiului, publicat in Archives of Internal Medicine.

Industria suplimentelor alimentare aduce anual venituri de aproximativ 20 de miliarde de dolari.

Sursa: Evenimentul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.