Suspiciune – Conserve retrase

0
277

Aproape 2.400 de conserve de peste provenind din Thailanda au fost retrase de la vanzare, in judetul Buzau, dupa aparitia cazului de botulism din Arges, care a provocat decesul unei persoane si internarea altor sapte.
Clostridium botulinum
Potrivit sefului Directiei Sanitar-Veterinare Buzau, Marijan Milea, in urma cazului de botulism din Arges, inspectorii institutiei au pornit in ample controale in pietele si magazinele din intreg judetul si au retras de la vanzare 2.360 de conserve de peste. Sursa citata a adaugat ca este putin probabil ca la Buzau sa fi existat pe piata locala conserve contaminate cu botulism din moment ce pana acum nu a fost semnalat nici un caz de imbolnavire in randul populatiei judetului.

ANSVSA a informat, pe 4 martie, ca cele sase persoane din judetul Arges, diagnosticate cu botulism, nu s-au imbolnavit din cauza consumului de peste din conserva, rezultatul analizelor de laborator aratand ca ar fi vorba despre alimente de origine animala sau vegetala conservate.

Prepararea conservelor in mod corect nu exclude posibilitatea ramanerii in continutul conservelor a sporilor de Clostridium botulinum, conditiile ulterioare de pastrare facand posibila multiplicarea bacteriei si producerea de toxina, a precizat sursa citata.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.