Sute de saci de gunoaie raman dupa gratarele din weekend

Administratorul de la locul de agrement de la Pustnicu aduna, in fiecare luni, mormane de PET-uri, caserole golite de mici, pungi si hartii.

gratar
In jur de 300 de masini vin in fiecare sambata si duminica la locul de langa Lacul Pustnicu, unde proprietarii restaurantului din zona si cei de la Ocolul Silvic au amenajat un spatiu special pentru facut gratare. Bucurestenii vin cu masinile, platesc, la intrarea pe aleea principala, o taxa de curatenie de 6 lei, ajung la locul marcat, parcheaza, scot gratarele si carnurile si dau drumul la muzici. Din 2 in 2 metri, alta carne, alta muzica, la acelasi miros de gratar.

Taxa de curatenie se incaseaza pentru ca oamenii de la restaurantul Pustnicu sa se achite de contractele cu cele doua firme de curatenie, Rosal si Romprest, ne explica administratorul restaurantului, Dumitru Marian.

“Cine spune ca nu face gratar si mananca la restaurant, nu plateste taxa. Nu-i verificam, mergem pe incredere”, spune Marian. Cei de la Pustnicu au amenajat si 30 de tomberoane, dar acestea sunt ori insuficiente, ori ignorate. “Cand vedem oamenii ca scot micii din caserola si o arunca pe jos, am vrea sa incepem sa adunam gunoaiele inca de pe atunci. Dar nu poti sa te duci la om si sa-i ceri -da-mi si mie hartia aia-, asa ca asteptam sa vina seara si sa plece”.

Dupa ora 18.00, petrecaretii incep sa-si stranga mesele improvizate si sa plece. In urma lor, prapad. “Unii lasa gunoaiele si pentru ca stiu ca au platit taxa la intrare, altii le mai strang, mai ales cei in varsta. Sunt zile in care adunam si cate 100 de saci menajeri mari, plini cu PET-uri, caserole, pungi, hartii”, povesteste Marian. Oamenii care se ocupa de curatenie incep sa stranga de duminica seara, dar toata treaba se termina abia luni pe la pranz. Se duc, apoi, cu masina, pana la pod, sa adune si de pe urma celor care nu vin pana la bariera de la Pustnicu si fac economie 6 lei la plata taxei. “Le adunam si bidoanele lor. Ne-ar fi rusine sa lasam drumul pana aici plin de gunoaie”, incheie administratorul.

Amenda pentru gunoaie este de 2.000 de lei
Reprezentantii Garzii de Mediu spun ca niciodata nu au efectuat un control in spatiile de agrement din tara. Seful Garzii de Mediu, Silvian Ionescu, afirma ca nu are destui comisari pentru a efectua un control in spatiile de agrement. “Niciodata nu a fost efectuat un control in spatiile de agrement din tara. Amenda pentru un cetatean care a lasat in uma lui gunoi intr-un spatiu de agrement este de 20 de milioane de lei vechi”, ne-a declarat Silvian Ionescu. Seful Garzii de Mediu a mai spus ca ultimele controale efectuate in jurul Bucurestiului au fost in lunile aprilie si iunie, cand au fost amendate 5 persoane, cu cate 2.000 de lei noi, pentru gunoiul pe care l-au lasat in urma lor.

Sursa: Cotidianul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente