Taieri ilegale din fondul forestier, constatate de GNM Timis

0
298
Monitorizeaza p?durile Clujului prin satelit
Monitorizeaza pădurile Clujului prin satelit
 Taieri ilegale din fondul forestier, constatate de GNM Timis
Taieri ilegale din fondul forestier, constatate de GNM Timis

Echipele mixte formate din comisari ai Garzii Nationale de Mediu (Comisariatul General si Comisariatul Judetean Timis) si reprezentanti ai IPJ Timis, ai Inspectoratului de Jandarmi, ai ITRSV-ISV Timisoara si ai Administratiilor publice locale din Timis au constatat taieri ilegale din fond forestier la nivelul mai multor unitati teritoriale, potrivit unui comunicat de presa.

Actiunile de control vizeaza taierile ilegale de masa lemnoasa din zona Parcului Natural „Lunca Muresului” – Judetul Timis si se desfasoara in perioada 21.01- 01.02.

Unitati teritoriale, in care au fost constatate taieri ilegale, sunt:
– Administratia Bazinala de Apa Mures – Sga arad – in zona au fost identificate taieri ilegale din fond forestier, fiind inventariate 97 de cioate, cu un volum total de 35,163. mc, a caror valoare a fost estimata la 7.993,4 lei. In conditiile in care taierea a fost efectuata in arie protejata, intr-o zona de protectie stricta, valoarea prejudiciului a fost dublata, in conformitate cu prevederile Codului Silvic.
– Comuna Sanpetru Mare – in zona au fost inventariate 612 cioate, cu un volum total de 222,689 mc, a caror valoare a fost estimata la 54.485,68 lei. In conditiile in care taierea a fost efectuata in arie protejata, intr-o zona de protectie stricta, valoarea prejudiciului a fost dublata, conform prevederilor Codului Silvic.

Pentru neconformitatile constatate, comisarii GNM au aplicat urmatoarele sanctiuni:
– A.B.A Mures a primit amenda contraventionala in cuantum de 25.000 lei, conform OUG 195/2005 si, respectiv, Legii 265/2006, art.96, alin (1), pct. 11, pentru neindeplinirea obligatiilor privind protejarea florei si faunei salbatice din zona Parcului Natural „Lunca Muresului” – Insulele Igris, pe terenul administrat de SGA Arad, si pentru neasigurarea masurilor de paza si protectie a habitatelor naturale.
– Primaria Comunei Sanpetru Mare a primit o amenda contraventionala in cuantum de 25.000 lei, conform OUG 195/2005 si, respectiv, Legii 265/2006, art.96, alin (1), pct. 11, pentru neindeplinirea obligatiilor privind protejarea florei si faunei salbatice de pe teritoriul administrativ al comunei, respectiv de pe terenurile aflate in administrarea Primariei si pentru neasigurarea masurilor de paza si protectie a habitatelor naturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.