Taierile ilegale de paduri s-au redus in anul 2008

In urma ilegalitatilor comise, in 2007 codrii din Romania au pierdut 175.000 de metri cubi de material lemnos
defrisari
Chiar daca vestile sunt bune, mai este mult de facut pentru salvarea codrilor Romaniei.

Romania se situeaza pe locul 17 in Europa, in conditiile in care ponderea suprafetei fondului forestier national este de 26,8%.

Scutul Padurii

Pentru combaterea taierilor ilegale de arbori din fondul forestier national si din vegetatia forestiera din afara acestuia, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) si Directia Politiei de Ordine Publica a Inspectoratului General al Politiei Romane au elaborat “Programul Comun de Activitati – Scutul Padurii”.

Defrisarile ilegale la nivel national au scazut in primul semestru al acestui an fata de aceeasi perioada a anului 2007.

Inca un program, la 1 octombrie

“In primul semestru din 2008, volumul taierilor ilegale a fost de 40.000 de metri cubi, in valoare totala de sapte milioane de lei. Anul trecut, in aceeasi perioada, s-au taiat ilegal 85.000 de m.c., in valoare totala de 14,8 milioane de lei”, a declarat secretarul de stat din MADR, Istvan Toke. El a explicat ca, de la 1 octombrie 2008, se va implementa un program ce va urmari “circulatia materialului lemnos din padure pana la gater”.

Cu toate acestea, actiunile intreprinse de autoritati nu sunt suficiente, daca ne gandim ca in anul 2007, volumul taierilor ilegale de arbori a fost de 175.000 de metri cubi, in valoare de 30 milioane de lei. “Taierile ilegale au scazut, dar nu vom fi linistiti atat timp cat continua masacrul padurilor”, a mai spus Istvan Toke.

Nu vom fi linistiti atat timp cat continua masacrul padurilor
Istvan Toke,
secretar de stat la Directia Paduri
din MADR

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente