Targ Eco-Food de Sarbatoarea Sfantului Dumitru

In zilele de 22-24 octombrie 2010, in preajma sarbatorii patronului Bucurestiului, Sfantului Dumitru, cand, conform credintei populare, caldura intra in pamant pentru a lasa loc frigului, Parcul National din Sectorul 2 va fi gazda FESTIVALULUI TRADITIILOR POPULARE ROMANESTI, un eveniment de amploare ce promoveaza traditia autentica romaneasca venita chiar din vatra satului.

Organizatorii acestui eveniment, Primaria Sectorului 2 si Centrul Cultural „Mihai Eminescu” isi propun ca specificul acestui eveniment sa fie  imbinarea traditiei gastronomice cu mestesugul popular si cu divertismentul specific unui autentic targ traditional.

Producatorilor particulari de alimente ecologice (produse din carne, branzeturi, produse apicole, patiserie traditionala, bauturi alcoolice si nealcoolice si altele) li se vor alatura mesteri populari care vor prezenta articole specifice gospodariei (ceramica, obiecte din lemn, pielarie, tesaturi), dar si podoabe sau obiecte de cult. Framantatul aluatului, coptul painii la cuptor cu vatra, culesul mierii din stup, glajarit – modelarea sticlei la flacara de foc in stil medieval vor constitui cateva din atractiile speciale ale acestui targ.

Zonele etnofolclorice care isi vor gasi reprezentantii in cadrul acestui targ sunt Muntenia, Oltenia, Moldova, Maramures, Brasov, Harghita si Valcea.

La eveniment si-au anuntat participarea peste 60 de producatori, gospodarii traditionale si mestesugari, care vor avea deschise standurile pentru publicul vizitator, zilnic intre orele 10:00 si 18:00. Intrarea publicului este libera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *