Targu-Jiu: Pescarii sunt la datorie si in perioada prohibitiei

0
1108

Impatimitii pescuiesc pe lacul in care un om de afaceri din Targu-Jiu a investit 2,4 milioane de lei. Oamenii au ales sa isi intinda unditele astazi pe luciul de apa din cartierul Pandurasu, unde taxa este de 20 de lei pe zi.pescari la datorie

Impatimitii pescuitului au venit astazi la Lacul Pandurasu, unde pot prinde caras, stiuca, somn sau crap. Administratorul spatiului populeaza lacul cu peste din propria crescatorie. „Am decis sa concesionez acest lac de la primarie pentru ca treceam zilnic pe langa el si vedem starea jalnica in care ajunsese. Practic, devenise o groapa de gunoi. Numai aselenizarea m-a costat 200.000 de lei. Pescuitul a fost interzis pe o perioada de doi ani, timp in care lacul a fost repopulat. Acum am si doua crescatorii de peste, de unde populez si lacul din Panduras. Cred ca timp de 100 de ani ar trebui sa iau taxa de la pescari pentru a-mi recupera investitia doar pentru aselenizare. Am facut aceasta afacere pentru a demonstra ca se pot face si lucruri frumoase in orasul nostru”, spune Florin Paduraru.

Pescarii sunt incantati

Pentru ca este prohibitie, pescarii au venit de 1 Mai pe lacul din cartierul andurasul. „Taxa de pescuit este acceptabila. Am auzit ca se prinde peste aici si am zis sa vin si eu. E cam singurul lac unde te poti relaxa, pentru ca restul lasa de dorit. Este foarte curat si ne facem si noi damblaua”, spune Catalin Tudorescu. „Este foarte frumos aici, e un loc de agrement. Este si prohibitie, iar aici putem pescui, contra unei sume de bani cceptabile. In plus, suntem aproape de casa si nu mai e nevoie sa plecam foarte devreme si sa cheltuim mai multi bani pe transport si mancare”, spune Alexandu Tudorescu. Cea mai mare captura de pana acum din Lacul Pandurasu este un somn, in greutate de 12 kilograme.

20 de mese pentru picnic

Lacul situat in cartierul Panduras a fost concesionat in urma cu patru ani de catre Florin Paduraru. Omul de afaceri a investit aproximativ 2,4 milioane de lei in amenajarea spatiului. Banii au fost cheltuiti pentru aselinizarea lacului, o pensiune cu o suprafata de 700 de metri patrati, un aprozar si o alimentara. In aceasta luna, administratorul lacului va amplasa pe spatiul verde de langa luciul apei 20 de mese de cate zece persoane. Vor fi aduse si sase hidrobiciclete. „M-am gandit la persoanele cu venituri reduse, care nu au posibilitatea sa plece din localitate. Vor avea la dispozitie tot ce au nevoie pentru picnic, iar taxa va fi foarte mica. Intentionez sa deschid si un magazin de unde sa-si poata procura cele necesare”.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.