Dupa vinul din strugurii ecologici, berea si alcoolul fara chimicale sint pe val in Europa si Statele Unite.
Ce sint bauturile bio? Acelea care au cel putin 95% din ingrediente provenite din agricultura ecologica, ne-mo-di-ficate genetic si „scutite” de apli-carea insecticidelor, erbicidelor, fungicidelor si fertilizantilor chi-mici toxici. Bauturile bio nu sint „drese” cu coloranti sau conservanti ar-tificiali. Atentie insa! Consumate in exces, berea si votca eco da-u-nea-za la fel de grav sanatatii ca si su-ratele lor conventionale.
SUCCES. In Germania sau Marea Britanie berea ecologica face parte din dieta cotidiana. Poate fi cumparata atit din baruri, cit si de la supermarket. Majoritatea pro-duc-tiei de bere organica provine din fabrici mici. Si in America gu-le-rata fara chimicale incepe sa devina o afacere importanta. Vin-zarile cresc cu 30%-40% anual. O evolutie spectaculoasa care i-a de-ter-minat chiar si pe marii pro-du-catori de bere conventionala Anheuser-Busch, Miller si New Bel-gium sa scoata pe piata sortimente de bere eco. Mai mult, ameri-ca-nii organizeaza si un festival anual dedicat berii bio – North American Organic Brewers Festival.
Pe linga bere, in ultimul timp si votca bio si-a facut intrarea pe piata de peste Ocean. Si nu oricum, ci in barurile si restaurantele a trei lanturi hoteliere de renume: Marriott, Ritz-Carlton si Kimpton.
Sursa: Jurnalul National