Tarile bogate dau bani tarilor devastate de schimbarile climatice

Marea Britanie va da Bangladesh-ului cel putin 50 de milioane de euro pentru ca cea mai saraca tara din lume sa-si adapteze infrastructura si economia noii provocari reprezentate de incalzirea globala.
inundatii bangladesh
Este prima incercare prin care o tara puternic industrializata ofera o mana de ajutor unui stat devastat de catastrofele naturale provocate de schimbarile climatice, informeaza cotidianul britanic „The Guardian”.

Alte tari europene precum Danemarca si Olanda, dar si Banca Mondiala, sunt asteptate sa contribuie la noul fond al Bangladesh-ului.

Fondul va fi lansat saptamana aceasta la Londra, in cadrul unei conferinte la care vor participa reprezentanti ai guvernului din Bangladesh, precum si reprezentanti ai tarilor donatoare. Noul fond va fi administrat de Banca Mondiala.

Bangladesh, distrus de inundatii

Statul, situat in Asia de Sud, s-a confruntat pana acum cu nenumarate probleme provocate de schimbarile climatice.

Acesta a suportat inundatii repetate, secete si eroziuni ale albiilor raurilor. Bangladesh-ul a trecut prin nenumarate catastrofe naturale provocate de schimbarile climatice si a trebuit sa faca fata inundatiilor prelungite care au avut consecinte devastatoare asupra agriculturii si securitatii alimentare”, a spus Atiq Rahman, directorul executiv al Centrului pentru Studii Avansate din Bangladesh.

In ultimii trei ani, Bangladesh-ul s-a confruntat cu cicloane puternice si cu inundatii naprasnice. Peste trei milioane de persoane si-au pierdut locuintele in urma trecerii ciclonului Sidr din noiembrie, anul trecut.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *