Tarile UE vor da amenzi din 2012 benzinariilor fara tehnologii de recuperare a vaporilor de petrol

  0
  276
  Liberalul Boeriu își vede uzurpată de Guvern propunerea de 1 ban/litrul de benzină pentru Mediu

  Statele membre vor trebui sa stabileasca penalizari adecvate pentru proprietarii de benzinarii care nu vor introduce tehnologii de recuperare a vaporilor de petrol emanati in timpul alimentarii masinilor, potrivit unui acord al Consiliului Europei, ce a fost confirmat marti de Parlamentul European.
  benzinarii
  Vaporii de petrol contin benzen, care poate cauza cancer si care contribuie la formarea smog-ului, considerat unul dintre poluantii cei mai periculosi pentru sanatatea umana si mediul ambiant.

  Astfel, benzinariile noi si modernizate de mari dimensiuni vor trebui dotate cu tehnologii pentru recuperarea vaporilor de petrol de la 1 ianuarie 2012, in timp ce restul, cu exceptia celor mici, vor fi obligate sa instaleze aceste tehnologii pana in 2018. Sunt exceptate si statiile de alimentare folosite in exclusivitate in asociere cu constructia si livrarea de vehicule motorizate noi.

  Statele membre vor atrage atentia soferilor asupra sistemului de recuperare a vaporilor de petrol prin etichetarea pompelor de benzina. De asemenea, tarile UE vor trebui sa stabileasca sanctiuni adecvate.

  Potrivit datelor Comisiei Europene, in UE exista aproximativ 110.000 de benzinarii in care lucreaza circa 440.000 de persoane, benzinariile inregistrand o cifra de afaceri anuala totala de 250 miliarde euro.

  Sursa: NewsIn

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.