Tasuleasa Social vine la Bucuresti cu o expozitie foto

Tasuleasa Social vine la Bucuresti cu o expozitie foto
Tasuleasa Social vine la Bucuresti cu o expozitie foto

Dupa aproape zece ani in care personalitati, jurnalisti si tineri au vizitat Tara Tasuleasa, asociatia vine la Bucuresti ca sa-si prezinte actiunile, sa vorbeasca despre voluntariat si sa povesteasca cum a reusit sa depaseasca anul acesta cifra de 100.000 de puieti plantati.

Cu aceasta ocazie va fi vernisata si o expozitie de fotografie, semnata de Cosmin Bumbut, care va putea fi vizitata la Clubul Taranului, de la Muzeul Taranului Roman din Capitala, anunta reprezentantii asociatiei.
Voluntarii Tasuleasa Social se intalnesc vineri, 19 noiembrie, la Teatrul Act, la ora 13.30, cu mai multi studenti de la facultati bucurestene. Ei vor discuta cu tinerii despre voluntariat si le vor prezenta actiunile asociatiei. Studentii au fost invitati la Teatru Act de colegi de-ai lor care sunt deja voluntari Tasuleasa Social.
Seara se deschide expozitia de fotografie, vernisajul fiind urmat de proiectia unui film realizat de Catalin Stefanescu despre una dintre actiunile asociatiei, iar seara se va incheia cu un concert Ada Milea. Expozitia va putea fi vizitata la Clubul Taranului timp de doua saptamani.
Ada Milea si Catalin Stefanescu, prietenii Tasuleasa Social
“De Tasuleasa Social ma leaga o prietenie stransa”, a declarat fotograful Cosmin Bumbut. “M-am imprietenit cu voluntarii de acolo, cu oamenii acestia care incearca sa schimbe lumea, sa ii implice pe tineri si sa protejeze padurile care au fost devastate de defrisari in ultimii ani. La Tasuleasa ma simt mai bun, imi regasesc linistea si ma bucur ca exista aceasta lume in care ma pot refugia.” In asentimentul acestuia este si Ada Milea, care spune ca iubeste locul si oamenii din Tasuleasa.

“Sunt voluntar Tasuleasa pentru ca am incredere in lucrurile pe care le facem impreuna”, a declarat realizatorul TV Catalin Stefanescu. “Oamenii de acolo au inteles ca dezvoltarea durabila nu se face cu gesturi simbolice, ci cu proiecte de durata, care pornesc de la educatie elementara, de la redescoperirea locurilor in care traim si de la ingrijirea lor permanenta, nu doar la sfarsit de saptamana. La Tasuleasa Social, voluntariatul e o problema de cultura a comunitatii, nu de petrecere a timpului liber.”
“Sunt multi oameni care si-au petrecut multe ore pe drumul dintre Bucuresti si Tasuleasa”, a declarat Alin Uhlmann-Useriu, presedinte Tasuleasa Social. “Intre Bucuresti si Tasuleasa sunt 500 de kilometri. Voluntari, lideri de opinie, oameni de cultura, jurnalisti, unii venind chiar de zeci de ori, au fost alaturi de noi si au dus mesajul mai departe. Sunt bucuros si onorat sa vin la Bucuresti si sa aratam ce am facut impreuna. Cred ca tot ce s-a realizat pana acum ar trebui sa faca parte din normalitatea zilnica. Am incredere ca felul acesta de a fi poate sa ne duca mai departe.”
Asociatia Tasuleasa Social a fost infiintata in Bistrita, in urma cu aproape zece ani, si a incercat sa schimbe mentalitatile tinerilor si sa arate ca acestia doresc sa se implice in probleme de mediu. Pana in prezent, peste 10.000 de tineri, studenti si elevi, au participat ca voluntari la actiunile asociatiei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,553FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente