Taxa de ecologizare da, curatenie ba!

0
441
Gunoiul, stăpân pe pajiştile din Pădurea Gârboavele. Foto: Bogdan Nistor

Gunoiul, stapan pe pajistile din Padurea Garboavele. Foto: Bogdan Nistor

Sintagma este valabila pentru unul dintre locurile de recreere preferate de galateni, Padurea Garboavele, acolo unde duminica gunoaiele erau in largul lor. Serviciul care se ocupa de ecologizare se disculpa si spune ca nu sunt oameni pentru a face curatenie si sambata

Taxa de ecologizare se percepe cam degeaba la intrarea in Padurea Garboavele! Mizeria era duminica dimineata stapana pe mai toate colturile cu iarba verde din padure. Vinovati nu sunt doar oamenii care arunca gunoaiele peste tot, dar si cei care se ocupa de curatenia de acolo.
Este vorba despre Serviciul Judetean de Administrare a Domeniului Public si Privat Galati, aflat in subordinea Consiliului Judetului.

„Noi avem oameni foarte putini, care nu pot de multe ori sa ajunga sambata seara sa curete cele mai importante zone ale padurii. Nici nu pot sa-i oblig, sunt oameni cu 500 de lei pe luna”,spune Picu Apostol Roman, directorul serviciului.

El spune ca ecologizarea se face luni dimineata, atunci cand nu sunt vizitatori in padurea de la Garboavele. De altfel, nici containerele nu ar putea fi utilizate pentru ca nici Ecosal-ul nu ridica gunoiul sambata.

Ciubucul de la poarta
Pe langa mizeria din padure, am constatat si o alta „mizerie”. Casierita de la intrare ne-a aratat cum se fac venituri la bugetul personal: a bagat capul pe geamul masinii si a gasit repede varianta corecta.

„Cati sunteti…? Cinci, da, hai, sunteti doar trei, treaca de la mine”, ne-a spus femeia, dar bilete ne-a rupt doar pentru masina (in valoare de cinci lei). Nici micul, dar utilul sac de unica folosinta nu a ajuns la multi dintre cei care au venit duminica la padure.

Citeste amanunte in editia locala de Galati-Braila a cotidianului „Adevarul” de astazi. Ziarul se gaseste la toate chioscurile de difuzare a presei din oras, impreuna cu editia nationala a „Adevarul” (48+16 pagini), la pretul unic de 1,9 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.