Taxa de poluare se transforma in impozitul de poluare!

  3
  573

  Vi s-au parut incalcite lucrurile in subiectul „taxa auto”? Sa vedeti de acum inainte!
  taxa auto
  La impozitul pe proprietate se va adauga un impozit pe poluare, in functie de gradul de poluare. Il va plati toata lumea, in functie de masina pe care o conduce si de gradul de poluare. Nicolae Nemirschi, ministrul mediului

  Ministrul mediului vorbeste despre impozitul de poluare. O noua taxa, care va fi calculata in functie de cantitatea de noxe emisa de autoturism si va fi platita de absolut toata lumea care are masina, anual, impreuna cu impozitul pe vehicul.

  Teoretic, ar trebui sa o inlocuiasca pe cea de prima inmatriculare, dar nu e deloc clar. Si daca o inlocuieste, isi vor vedea banii inapoi cei care au apucat sa achite deja controversata taxa? Din nou, nu se stie.

  Ministrul mediului, Nicolae Nemirschi, spune ca pentru noua varianta de taxa s-a inspirat din experienta Norvegiei, Finlandei si a Danemarcei.

  Si ce se va intampla cu cea de prima inmatriculare, pur si simplu se va transforma in „impozit pe poluare”? Nu e sigur. Iar cei care au platit taxa auto la inmatricularea masinii, ce vor face? Vor ramane cu ea platita si o vor achita si pe cea de poluare anual? Nici asta nu stim deocamdata, recunosc autoritatile.

  Detinatorii de masini vechi sunt cei mai nemultumiti. Pentru ca automobilele lor polueaza mult vor fi nevoiti sa plateasca o taxa foarte mare. O solutie – destul de scumpa insa – ar fi sa-si monteze un filtru care sa reduca din cantitatea de noxe.

  Dar omologarea filtrului la Registrul Auto Roman ar putea sa coste inca 400 de euro.

  Cat despre legea privind taxa de poluare, in doua luni va fi prezentata Guvernului. Lucrurile se vor lamuri, deci, dupa ce ministrul mediului va discuta noua varianta si cu ministrul finantelor. Si atunci vom avea toate raspunsurile.

  Sursa: Stirile PRO TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.