Taxa pentru pescuit va fi anulata in Delta Dunarii

Taxa pentru pescuit va fi anulata in Delta Dunarii

Taxa impusa de fosta conducere a Consiliului Judetean (CJ) pescarilor din Delta Dunarii va fi anulata, sustine viitorul presedinte al institutiei, deputatul PSD Horia Teodorescu.

‘Vreau sa anulam taxa de pescuit si sa reintroducem pescuitul familial. Sper sa reusim sa introducem in sedinta de saptamana viitoare a CJ anularea taxei de pescuit’, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, deputatul PSD Horia Teodorescu.
Acesta a mai spus ca doreste disciplina in Delta Dunarii, sa vina in sprijinul populatiei din localitatile Rezervatiei, dar si al ecosistemelor zonei.
‘Chiar ieri (marti, n.r.) am discutat la Bucuresti despre un master-plan de dezvoltare a Dobrogei. E o idee pe care mi-au dat-o doi senatori, unul din ei fiind Mazare. Va promit ca lucrurile in Delta Dunarii se vor schimba in bine. Toate proiectele de dezvoltare a Deltei intocmite pana in prezent vor fi analizate si in jumatate de an vom creiona o directie pentru Delta Dunarii’, a mentionat deputatul PSD Horia Teodorescu.
In opinia sa, viitorul guvernator al Rezervatiei trebuie sa fie o persoana dedicata Deltei si nu neaparat un politician.
‘In maximum doua saptamani probabil vom avea un nou guvernator al Rezervatiei si nu ascund faptul ca exista o mica presiune pe acest subiect’, a afirmat parlamentarul tulcean.
In ceea ce priveste negocierea pentru formarea majoritatii in Consiliul local al municipiului Tulcea, unde PDL si USL au cate noua mandate, presedintele organizatiei judetene a PSD a afirmat ca nu exclude colaborarea cu niciun partid, aceeasi situatie aplicandu-se si in cazul celorlalte consilii locale din judet unde reprezentantii USL nu au obtinut majoritatea voturilor alegatorilor.
Potrivit sursei, in campania electorala pentru alegerile locale s-a cheltuit suma de 43.700 de lei.
Taxa pentru pescarii din Delta Dunarii, in suma de 2.500 de lei, a fost votata in urma cu aproape un an de consilierii judeteni tulceni, cuantumul acesteia reducandu-se la jumatate pe parcursul anului trecut. Decizia CJ de la acea vreme a iscat nemultumiri in randul pescarilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *