Team Work, ONG-ul castigator al premiului „Spatii Verzi” in 2011

0
472
Fundația Life recrutează grădinari de ocazie pentru 21 martie
Fundația Life recrutează grădinari de ocazie pentru 21 martie
Team Work, ONG-ul castigator al premiului "Spatii Verzi" in 2011

Asociatia Team Work a primit din partea MOL Romania si Fundatiei pentru Parteneriat premiul „Spatii Verzi MOL 2011” pentru proiectul „Gradina Bunicii”, desemnat cel mai bun proiect derulat in cadrul Programului Spatii Verzi.

La editia din 2011, a sasea a programului „Spatii Verzi”, au fost depuse 96 de proiecte reprezentand initiative din 40 de orase. Dintre acestea, 53 de proiecte au fost finantate, „Gradina Bunicii” fiind singurul selectionat din zona Bucuresti. De asemenea, Team Work este primul ONG care castiga marele premiu pentru implementarea unui proiect in capitala si intr-o gradina botanica, acest premiu fiind acordat anual, la nivel national, proiectului cu cele mai spectaculoase rezultate din cadrul programului de finantare.

„Proiectul intitulat Gradina Bunicii a castigat premiul Spatii Verzi 2011 datorita ideii originale si a activitatilor eco-educative organizate cu ocazia Zilei Biodiversitatii, Zilei Copilului si Zilei Mediului. Premiul a constat in acordarea unei sume egale cu finantarea obtinuta in prealabil pentru implementarea proiectului si a trofeului Spatii Verzi.” au declarat reprezentantii MOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat.

Proiectul „Gradina Bunicii” este un proiect derulat de Asociatia Team Work in parteneriat cu Gradina Botanica „Dimitrie Brandza” a Universitatii din Bucuresti. Scopul proiectului a fost acela de a amenaja, pe terenul Gradinii Botanice, o gradina traditional romaneasca. Activitatile s-au desfasurat in mai multe etape, in perioada aprilie-iunie 2011, dupa cum urmeaza: excavarea terenului, pregatirea terenului in vederea plantarii, plantarea propriu-zisa si evenimente cu activitati eco-educative pentru cei mici organizate cu ocazia Zilei Biodiversitatii, Zilei Copilului si Zilei Mediului. Cumulat, pentru implementarea etapelor proiectului, au participat peste 1.200 de persoane si au fost plantate peste 1.000 de rasaduri traditionale romanesti, fiind amenajat un spatiu de 1.100 m2. Acest spatiu va fi utilizat in continuare in cadrul activitatilor de eco-educatie ale Gradinii Botanice a Universitatii din Bucuresti.

 

Asociatia Team Work este o organizatie nonguvernamentala ce are misiunea de a facilita acumularea de catre tineri, prin activitati de voluntariat, a experientei necesare incadrarii eficiente pe piata muncii. Isi propune promovarea in randul tinerilor unei atitudini pozitive fata de voluntariat si munca in echipa, inlesnirea contactului dintre studenti si mediul economic, valorificarea prin practica a cunostintelor teoretice ale studentilor, in cadrul acestor proiecte fiind promovata invatarea prin participare si munca in echipa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.