Terorismul nuclear poate deveni realitate

  0
  507
  Cristian Diaconescu, lobby pentru neproliferarea nuclear?
  Cristian Diaconescu, lobby pentru neproliferarea nucleară
  Terorismul nuclear poate deveni realitate
  Terorismul nuclear poate deveni realitate

  Mai bine de 230 de experti din 61 de tari, UE, ONU, Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA) si Interpol au planificat la Madrid strategiile privind prevenirea amenintarii unor eventuale atacuri teroriste cu materiale nucleare si alte materiale radioactive, semnaleaza EFE si DIARIO SIGLO XXI.

  Expertii au participat la o reuniune a Grupului de aplicare si evaluare a Initiativei globale pentru combaterea terorismului nuclear (GICNT), care s-a desfasurat saptamana trecuta la Madrid si care s-a incheiat vineri, a informat Ministerul spaniol al Afacerilor Externe si Cooperarii, intr-un comunicat.

  GICNT a fost lansata in 2006 de presedintii Statelor Unite ale Americii si Rusiei in scopul de a crea o asociatie de state care sa serveasca drept for de coordonare si imbunatatire a capacitatilor nationale si internationale de prevenire a amenintarii unor eventuale atacuri teroriste cu materiale nucleare si alte materiale radioactive, precizeaza Agerpres.

  Dupa patru ani, in 2010, s-a creat Grupul de aplicare si evaluare (IAG), iar Spania si-a asumat angajamentul de a-l coordona pana in 2013. De la lansarea IAG, institutiile spaniole au conlucrat strans cu autoritatile din SUA si Rusia (copresedinti ai initiativei) si Olanda, Australia si Maroc (tari care coordoneaza grupurile de lucru), in scopul de a dezvolta un program international eficient de prevenire si raspuns fata de terorismul nuclear.

  Reuniunea plenara a GICNT va avea loc in Mexic, in luna mai.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.