Tigrii evadati de la Gradina Zoologica au fost tranchilizati si dusi in custi

Cei doi tigri care au evadat, vineri seara, de la Gradina Zoologica din Hunedoara au fost tranchilizati si dusi in custile lor dupa o operatiune care a durat aproximativ sapte ore, nicio persoana nefiind ranita.tigrul evadat

Autoritatile locale au presupus ca un vizitator a deschis intentionat cusca tigrilor de la Gradina Zoologica din Hunedoara si i-a lasat in libertate pe acestia. Potrivit viceprimarului Hunedoarei Robert Dan, in spatele custii tigrilor a fost descoperita o usa care era deschisa si pe unde se presupune ca au iesit animalele.

“Doar o parte din Gradina Zoologica se poate vizita. Se apropia ora de inchidere, iar vizitatorii au fost anuntati ca trebuie sa paraseasca incinta. Probabil ca unul dintre ei a intrat in zona unde nu avea voie si a scos un surub care tinea ferecata cusca tigrilor”, a spus Robert Dan.

Timp de cateva ore, mai multe echipe de vanatori si reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta i-au cautat pe cei doi tigri evadati din custi in incinta Gradinii Zoologice.

Unul din cei doi tigri a fost gasit de specialisti si tranchilizat inainte de ora 21.00 , insa nu i-au fost suficiente doua doze, astfel incat animalul s-a mutat cativa metri din locul unde fusese gasit initial, asa ca vanatorii si jandarmii au fost nevoiti sa ii administreze inca o doza de tranchilizant pentru a-l putea duce in cusca.

Cel de-al doilea tigru fusese observat in apropierea tigrului tranchilizat, in final, dupa o operatiune care a durat aproximativ sapte ore, vanatorii reusind sa tranchilizeze ambele animale si sa le duca inapoi in custi fara ca vreo persoana sa fie ranita.

Potrivit directorului Gradinii Zoologice din Hunedoara, Ciprian Horvat, unul din tigri era o femela gestanta, iar celalalt perechea primului.

Cei doi tigri au evadat, vineri dupa-amiaza, din custile lor de la Gradina Zoologica din Hunedoara. Seful Directiei Sanitar Veterinare Hunedoara, Mihail Rudeanu, a spus ca se va declansa o ancheta la Gradina Zoologica, pentru a se afla cum au evadat tigrii.

Potrvit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Hunedoara, lipsa tigrilor din custi a fost observata de catre paznici, care au alertat autoritatile.

Viceprimarul din Hunedoara, Dan Robert, a declarat ca in Gradina Zoologica din municipiu se aflau aproximativ 15 persoane cand s-a observat disparitia celor doi tigri, insa oamenii au fost evacuati in siguranta.

Sursa: Mediafax

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,221FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente