Tigrii vor fi salvati de Asia

0
261

Reprezentantii celor 13 tari in care inca mai traiesc tigri in stare de libertate s-au reunit, pe 12 iulie, pe insula indoneziana Bali pentru a elabora un program de conservare a acestei feline, care este amenintata cu disparitia.salvarea tigrilor

Potrivit AFP, aceasta reuniune pregateste terenul pentru „summitul international al tigrului”, ce va fi organizat in perioada 15-18 septembrie la Sankt Petersburg, in Rusia.

Populatia de tigri salbatici a scazut, in ultimul secol, de la 100.000 de indivizi la doar 3.200, acestia fiind repartizati pe continentul asiatic, mai exact din India pana in China si trecand prin Rusia, a precizat Fondul Mondial pentru Natura (WWF), unul dintre organizatorii reuniunii.

Animalul de prada a cazut victima despaduririlor masive si a pietei negre, care cauta in special blana sa, dar si oasele, ghearele, mustatile si alte organe necesare producerii de remedii medicinale.

„Metodele braconierilor si ale traficantilor au devenit mai sofisticate in ultimii ani, iar piata continua sa creasca, nu numai pentru medicina traditionala, ci si pentru moda”, a explicat Keshav Varma, unul dintre specialistii Bancii Mondiale.

„Din pacate, tarile nu depun destule eforturi pentru a stopa” comertul ilegal cu organe de tigru, a regretat Varma.

Reuniunea de la Bali vizeaza examinarea diferitelor programe create de cele 13 tari, cat si a surselor de finantare, in vederea elaborarii unei strategii coerente care sa asigure supravietuirea speciei.

Cele 13 tari asteptate sa participe la summitul de la Sankt Petersburg sunt: Bangladesh, Bhutan, Birmania, Cambodgia, China, India, Indonezia, Laos, Malaezia, Nepal, Rusia, Tailanda si Vietnam.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.