Timisorenii nu-si inregistreaza cainii si pisicile

Timisorenii nu-si inregistreaza cainii si pisicile

Timisoara – Primaria Municipiului Timisoara, prin Directia de Mediu, are responsabilitati in ceea ce priveste managementul populatiei canine si a animalelor de companie. Unul din instrumentele create in acest scop este Registrul animalelor de companie din Municipiul Timisoara, document oficial de evidenta unitara, in care se inscriu date cu privire la societati/asociatii, persoane fizice si/sau juridice care detin animale de companie, precum si datele referitoare la aceste animale.

Pana in prezent, intocmirea si tinerea la zi a registrului s-a realizat pe suport de hartie si in format electronic, printr-o aplicatie informatizata, care centralizeaza datele din documentele depuse de cetateni – declaratia tip, pe propria raspundere, completata la Primaria Municipiului Timisoara si disponibila pe portalul institutiei.

Analiza interna a bazei de date releva faptul ca, desi activ din anul 2009, inregistrarile Registrului nu se ridica la nivelul asteptat. In urma intalnirilor de lucru organizate de Directia de Mediu si a consultarilor cu asociatiile de protectia animalelor din Timisoara, s-a stabilit nevoia de realizare a unei baze de date prin integrarea in portalul dmmt.ro a aplicatiei informatice interne existente si crearea unei platforme on-line de inregistrare a animalelor de companie pe portalul Directiei de Mediu.

Platforma on-line dezvoltata poate fi utilizata de catre toate asociatiile de protectia animalelor, cabinete si clinici veterinare, autoritati publice locale sau judetene cu atributii in domeniul identificarii si inregistrarii animalelor.

Cunoasterea dimensiunii populatiei canine si feline din Timisoara, a repartitiei pe sexe, varste, rase, activitate reproductiva/sterilizare, istoricul imunizarilor si a datelor despre microcip este extrem de importanta in conturarea in viitor a unui mod de gestiune eficient a populatiei canine si feline. Utilitatea acestei aplicatii rezida si din faptul ca asigura posibilitatea identificarii rapide a unui animal inregistrat in caz de pierdere, acesta putand fi identificat prin medicul veterinar curant sau asociatia de protectia animalelor.

Utilizarea platformei on-line pentru Registrul animalelor de companie din Municipiul Timisoara este posibila numai pe baza unei inregistrari in sistem. Atribuirea contului de utilizator si a parolei de acces se poate realiza cu usurinta, prin Directia de Mediu, la tel/fax: 0256.408.451, in baza unei solicitari scrise si cu indicarea persoanei responsabile din fiecare entitate juridica participanta.

Cetatenii municipiului Timisoara sunt invitati, ca in cel mai scurt timp posibil, sa isi inregistreze animalele de companie, aceasta constituind atat pentru persoanele fizice cat si juridice o obligatie, stabilita prin Hotararea Consiliului Local al Municipiului Timisoara nr.43 din 24.02.2009 privind aprobarea „Regulamentului privind factorii de mediu din zona metropolitana Timisoara”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *