Energie electrica din panouri fotovoltaice, un proiect de succes al elevilor de la Liceul „Grigore Moisil”

20 de milioane de euro la M?ri?elu
Energie electrica din panouri fotovoltaice, un proiect de succes al elevilor de la Liceul „Grigore Moisil”

Elevii Liceului „Grigore C. Moisil” au dezvoltat o noua tehnologie care sa vina in sprijinul tuturor proprietarilor de locuinte. Este vorba despre ,,Alternativa la sursa de curent continuu folosind panou fotovoltaic”, lucrare care a fost distinsa recent cu Premiul I in cadrul Simpozionului National „Edmond Nicolau”.

Buzoienii au fost grupati in doua echipe de elevi formate din: Milea Sorin, Radu Adelin – clasa a XI-a D si Ichim Andrei, Gherase Ion – clasa a XII-a E si din trei profesori: Tamara Zahiu, Daniela Macadon si Nicolae Nedu, la doua din sectiuni. Echipele au participat la doua sectiuni din cadrul simpozionului, respectiv: „noile tehnologii” – o provocare pentru invatamantul romanesc si modele de proiecte europene privind implicarea elevilor/studentilor pe piata europeana – bune practici si la sectiunea „creativitatea elevilor”.

Un proces chimic complex

„Lucrarile si , precum si prezentarile facute au fost deosebit de apreciate, astfel incat lucrarea prezentata de echipa elevilor nostri a obtinut locul I la Sectiunea . Ambele lucrari au avut in componenta lor celule fotovoltaice – elemente ce constituie alternativa energetica din ce in ce mai folosita. Energia electrica obtinuta este gratuita. Conversia este statica si nepoluanta, tocmai de aceea, acest mod de producere a energiei electrice este unul ecologic. Panourile solare fotovoltaice sunt sisteme capabile sa transforme lumina (energia solara) direct in energie electrica, prin intermediul unui proces chimic complex. Speram ca am trezit interesul pentru panourile fotovoltaice si pentru utilizarea acestui tip de energie, iefin si usor de realizat in orice locuinta”, a declarat Daniela Macadon, director adjunct al Liceul Tehnologic ,,Grigore C. Moisil” Buzau.
Interesant de stiut este ca proiectele elevilor de la liceul buzoian au captat deja atentia colegilor din strainatate, dovada ca au obtinut finantare si pentru un proiect international la care participa impreuna cu alte sapte scoli europene din Franta, Spania, Portugalia, Italia, Turcia, Polonia si Lituania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *